Breaking news

Băsescu: Nu am primit niciun ban în numele lui Bercea Mondial

Preşedintele României, Traian Băsescu a acordat Realitatea TV, în scris, primul interviu, la 24 de ore de când fratele său, Mircea Băsescu, a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

traian basescu - bercea mondialBăsescu a răspuns întrebărilor adresate de Lavina Șandru, cu privire la scandalul Mircea Băsescu – Bercea Mondial. Președintele României susține că nu a primit niciun ban de la interlop și că nu a discutat niciodată cu fratele său despre Bercea Mondial.

Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Anul trecut fratele meu mi-a spus că este șantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Am aflat din presă că fratele meu, Mircea Băsescu, a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă știam dinainte, i-aș fi spus să nu intre în acest anturaj. Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmație pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere.  Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere”, s spus Băsescu pentru Realitatea TV.

Mircea Băsescu a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei Tribunalului București. Fratele Președintelui României este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Mai exact, a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial, cu promisiunea că va interveni la Băsescu și în justiție pentru a-l scoate pe interlop din închisoare.