Breaking news

Băsescu mulțumește țărilor donatoare și contributoare care ne dau bani moca să ne dezvoltăm

Traian Băsescu a mulțumit duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Cotroceni, țărilor donatoare și contributoare care ne dau bani moca ca noi să ne dezvoltăm.

basescu - raport mcvBăsescu a luat partea țărilor din Uniunea Europeană care contribuie consistent la bugetul uniunii, precizând că nu puteam cere mai mult de cât am obținut pe motiv că noi și așa primim mai mult decât contribuim și este bine să zicem bogdaproste pentru cât am primit.

Încep prin a mulțumi statelor donatoare, net contributoare, vorbesc de Germania care contribuie cu 20%, Franța, Spania, Suedia, Finlanda, Luxemburg, sunt state datorită cărora noi putem primi un buget important pentru a se reduce decalajele față de statele avansate. Primul mesaj pe care îl transmit este acela că Rom are în plus 6 miliarde de euro față de bugetul precedent aflat acum în execuție. Avem o creștere de 10% pe coeziune și 27% pe fondurile destinate politicii agricole comune”, a spus Băsescu.

După care Băsescu a continuat laudele la adresa țărilor contributoare precizând că România este un beneficiar de fonduri europene și că acești bani provin din taxele și contribuțiile cetățenilor din Germania, Franța, Spania, Elveția, Suedia, Finlanda și Luxemburg.

Băsescu a precizat că ceea cea obținut România este maximul posibil și că i-am primit pentru a ne dezvolta și ar fi păcat să nu îi absorbim.

Băsescu i-a dat și replica lui Ponta pe care l-a acuzat că toată viața lui nu a negociat decât funcții în partide și că habar nu are cum este să negociezi cu alte state pe banii altor cetățeni. Traian Băsescu i-a transmis lui Ponta că în loc de nemulțumiri față de bugetul primit mai bine să se asigure că acești bani vor fi cheltuiți, invitându-l să nu-i de alui lecții.

După ce a terminat cu Ponta, Băsescu a trecut la europarlamentarii români, cărora le-a transmis pe un ton imperativ să susțină necondiționat actualul proiect de buget adoptat de Consiliul Europei.

>