Breaking news

Băsescu merge la Vatican la înscăunarea Papei Francisc I

Preşedintele României, Traian Băsescu merge mâine la Vatican, la înscăunarea noului Suveran Pontif, Papa Francisc I.

basescu la vaticanLa o lună de la ultima sa vizită la Vatican, unde s-a văzut cu fostul Papa Benedict al XVI-lea, fost Suveran Pontif, Băsescu merge mâine în cetatea sfântă pentru a asista la ceremonia de întronizare a noului Papă.

Mâine, 19 martie 2013, Papa Francisc I va fi înscăunat în mod oficial în fruntea Bisericii Catolice ca și Suveran Pontif, la șase zile de la alegerea acestuia de către cei 115 Cardinali reuniți în Conclav în Capela Sixtină.

La ceremonia de mâine din Piața Sfântul Petru de la Vatican sunt așteptați peste un milion de pelerini. Șefi de stat și de guvern vor fi mâine prezenți la întronizarea noului Suveran Pontif, semn că puterea Papei este în continuare la cote foarte mari.

Printre șefii de stat și de guvern care merg mâine la Vatican se numără și Vicepreședintele SUA, Joe Biden, cancelarul german, Angela Merkel și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Arhiepiscopul de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, în vârstă de 76 de ani, este primul Papă iezuit din istoria Bisericii Catolice, și primul cardinal din America Latină, ales Suveran Pontif.