Breaking news

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe senatorul Sorin Roșca Stănescu

Senatorul PNL, Sorin Roșca Stănescu a aflat de la România TV că a fost dat în judecată de Președintele României, Traian Băsescu. Motivu? Liberalul ar fi spus că șeful statului a luat mită pentru Roșia Montană.

rosca stanescu si basescuBăsescu l-a acționat în judecată pe senatorul Sorin Roșca Stănescu, deranjat de faptul că liberalul ar fi spus în declarații publice că președintele susține proiectul minier Roșia Montană, pentru că a luat mită de la Gold Corporation.

Sunt informat, de unde dacă nu de la România TV, că președintele Traian Băsescu m-a acționat în judecată. Pentru declarațiile pe care le-am făcut vizând complicitatea sa, în calitate de înalt demnitar al statului, în proiectul Roșia Montană. Comisia specială instituita de Parlamentul României este în plin proces de elaborare a unui raport. Cu certitudine nu vor fi ocolite nenumăratele ilegalități săvârșite, de-a lungul timpului, de importanți funcționari ai statului, prin care Gold Corporation a obținut o serie de favoruri, prin prejudicierea avutului public. Traian Băsescu, în calitate de președinte al României și de principal beneficiar al informațiilor furnizate de comunitatea serviciilor secrete, nu avea, de-a lungul timpului, cum să nu fie pus la curent, în detaliu, cu o serie de acte și fapte ilegale care, iată, într-un termen record, au intrat în posesia membrilor Comisiei Roșia Montană. În consecință, nereacționând, ci, dimpotrivă, făcând repetate declarații în favoarea acestui proiect, Traian Băsescu a devenit complice”, precizează Sorin Roșca Stănescu.

Senatorul este curios să vadă când se va stabili primul termen de judecată al cererii lui Băsescu, întrucât și el l-a chemat pe acesta în instanță în urmă cu ceva ani de zile și de atunci justiția bate pasul pe loc.

Aștept cu multă curiozitate să văd cum se va derula acest proces. Fac precizarea că, de mai mulți ani, pe rolul instanțelor se află de asemenea o cauză juridică care ne implică. Procesul în care eu l-am reclamat pe președintele Traian Băsescu pentru că, în calitatea pe care o deține, și-a permis să mă acuze de șantaj”, a mai precizat Sorin Roșca Stănescu.