Breaking news

Băsescu l-a șantajat pe Cătălin Predoiu ca acesta să-l numească pe Daniel Morar la DNA

Declarații uluitoare făcute de Preşedintele României Traian Băsescu, vineri la B1 TV. Acesta a spus că i-a condiționat lui Cătălin Predoiu rămânerea în Guvernul Boc, de numirea lui Daniel Morar la DNA.

basescu si predoiuTraian Băsescu își dă singur foc la valiză și oferă pe tavă USL, un motiv clar de suspendare. După ce săptămâna trecută a recunoscut că l-a sunat pe Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc și pe procurorul General, Tiberiu Nițu, pentru a le cere să nu-l schimbe pe Lucia Papici de la DNA, azi recunoaște că această practică este una veche.

Băsescu a spus la B1 TV că i-a spus lui Predoiu că îl face Ministrul Justiției în Guvernul Boc, dacă îl va menține pe Daniel Morar la DNA.

Domnul Predoiu a spus cum a bătăt el cu pumnul în masă şi a pus condiţii, preşedintelui, premierului. Eu vă spun ce îmi aduc aminte. Eu îmi aduc aminte aşa, în guvernul Tăriceanu, a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA cu o doamnă care nu avusese dosare prea importante în toată viaţa ei, care îi era consilier. Am înţeles că îmi dădea lecţii cum a renunţat Băsescu la Morar, ori el cu mânuţa lui a făcut propunere de înlocuire a lui Morar, pe discuţiile din PNL şi înţelegerea cu Hrebenciuc. M-a deranjat tipul acesta de om, când l-am chemat să-l întreb dacă vrea să rămână în guvern, am avut o singură condiţie, să-l propună pe Morar pentru al doilea mandat. Pe urmă, i-am explicat lui Boc că e bine să avem un ministru la Justiţie care să nu fie suspectat că ar avea apartenenţa PDL, la fel am făcut şi la serviciile secrete. M-a deranjat că îmi dădea lecţii domnul Predoiu când el a fost la mine să mă roage să vorbesc cu Ponta să-l menţină şi în guvernul lui. Sigur că am vorbit şi m-a refuzat Ponta. Cu o anumită motivaţie, m-a refuzat. Omul ăsta să nu îndrăznească să îmi dea lecţii publice. Să candideze la preşedinţie, dar să nu mintă”, a spus Băsescu la B1 TV.

Dacă și după această declarație în direct în văzul unei țări întregi, USL nu declanșează procedura de suspendare, înseamnă că girează în continuare încălcarea Constituției României și îi permite lui Băsescu să facă legea după bunul plac.

Băsescu a ținut morțiș ca Daniel Morar să fie șef la DNA pentru că era procurorul care i-a albit dosarul Flota și l-a blocat pe motiv de imunitate al Președintelui.