Breaking news

Băsescu ironic la nota Wikileaks

Șeful statului s-a declarat amuzat de dezvăluirile Wikileaks cu privire la un conflict militar româno-rus.

Ironia, a fost reacția lui Băsescu după publicarea în presa românească a unei telegrame Wikileaks, în care se spunea de un posibil război între România și Rusia. Șeful statului a comentat ironic dezvăluirile din telegrama Ambasadei SUA, marți seară la ceremonia de investitură a minsitrului Afacerilor Europene, Leonard Orban.

În 2008, România dispunea de câteva praştii cu raza lungă de acţiune şi era gata să declare razboi. Iar acum avem vreo două praştii în plus”, a spus Băsescu.

O telegramă a Ambasadei SUA, desecretizată de Wikileaks şi publicată de gândul.info, precizează faptul că în 2008, Băsescu i-ar fi spus senatorului american Richard Lugar, că România ar putea fi atrasă într-un conflict militar cu Rusia, în Transnistria, după un scenariu similar cu cel petrecut în cazul Georgiei.

Ambasadorul Nicholas Taubman remarcă, de asemenea, că preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat îngrijorări “aproape de paranoia” cu privire la ameninţarea flotei ruseşti găzduite de Ucraina la Sevastopol, în Marea Neagră.