Breaking news

Băsescu intră la apă, Tokes cere autonomia iar Vadim urcă în sondaje

Încă o săptămână agitată pe scena politică din România, marcată de impertinența europarlamentarului Lazslo Tokes, cu privire la autonomia ”ținutului secuiesc” după modelul Kosovo.

sebastian popescuDeclarațiile europarlamentarului maghiar, a provocat discuții aprinse în sânul opoziției din România, însă nu și în sânul puterii care drămuiește destinele acestei țări tot mai încercată de soartă. Motivul? Puterea, adică PDL și Traian Băsescu au avut o reacție palidă, pentru că nu își permit luxul de a deranja pe UDMR-iști pentru că altfel pierd majoritatea parlamentară, și pe Băsescu îl paște o a doua suspendare în Parlament.

Într-o țară cu conducători adevărați, declarațiile europarlamentarului Tokes, cu privire la autonomie, ar fi fost tranșată rapid printr-o procedură extrem de rapidă și simplă. Autoritățile române trebuiau să îi retragă cetățenia română, să îl declare persona non grata și să îl expulzeze din România.

Declarațiile lui Tokes reprezintă un pericol la adresa statului de drept și la adresa suversanității statului, încălcând constituția și legile statului român. Tokes a ajuns vicepreședinte în Parlamentul European cu sprijinul europarlamentarilor PDL. Deci nicio măsură nu se va lua împotriva lui Tokes care este europarlamentar din partea României și el face delcarații grave la adresa României.

Băsescu tace ca Vodă în lobodă, a putut să spună așa cu jumate de gură, că el vrea autonomie egală pentru toți românii indiferent de etine. Dar doar atât, nu tu o declarație oficială fermă, un avertisment oficial, doar o declarație spusă așa cu haz și cu mult umor.

Singurul care a fost ferm și categoric împotriva declarațiilor lui Tokes, a fost europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a depus o plângere penală împotriva lui Tokes ca urmare a declarațiilor grave privind autonomia etniei maghiare în inima Ardealului.

Trei sondaje de opinie date publicității săptămâna trecută, arată faptul că Vadim Tudor și PRM sunt pe val și că la viitoarele alegeri parlamentare vor ajunge în Parlamentul României. În contextul în care ungurii își cer tot mai vehement autonomia închipuită și prind tot mai mult curaj, un partid naționalist în Parlamentul României nu poate fi decât un semnal că totuși mai dorim ca România să rămână unită și indivizibilă.