Breaking news

Băsescu încalcă Constituția. Face campanie electorală partidului lui Udrea

Traian Băsescu calcă în picioare Constituția României, făcând campanie electorală pe față pentru partidul lui Udrea, iar PSD spune că nu vrea să inițieze nicio procedură de suspendare a președintelui.

basescu - campanie electorala pmpTraian Băsescu taie și spânzură în România, încălcând toate legile doar pentru a-și promova partidul. deși Constituția României prevede clar că președintele trebuie să fie apolitic, echidistant și că nu are voie să facă politică sau campanie vreunui partid, Băsescu face reclamă pe față PMP.

Băsescu s-a fotografiat vineri, pe plajă la Constanța, îmbrăcat cu un tricou al PMP, pe care scria ”Vote fot PMP”, alături de mai mulți membrii ai partidului, printre care și Elena Udrea și Cristian Preda.

Băsescu a băgat-o în campanie electorală și pe soția lui, Maria, care îmbrăcată cu același tricou, s-a fotografiat alături de membrii PMP.

Aceste fotografii sunt dovada vie că Băsescu a încălcat flagrant Constituția României, întrucât se implică în campania electorală a unui partid, pentru alegerile europarlamentare. Articolul 84 din Constituția României, prevede la alineatul 1 că: ”În timpul mandatului, Președintele României nu poate fi membru al unui partid și nu poate îndeplini nici o altă funcție publica sau privată”.

Prin gestul să de a se fotografia cu membrii PMP, Băsescu încalcă fără doar și poate, Constituția.

În loc să declanșeze de urgență suspendarea lui Băsescu din funcția de președinte al României, Liviu Dragnea, vicepremier al Guvernului a spus că PSD nu dorește să inițieze nicio procedură de suspendare. Adică, cu alte cuvinte, nu se pun în calea lui Băsescu și îl lasă să își facă de cap în România.

>