Breaking news

Băsescu îl urcă în grad pe George Maior. Șeful SRI a primit Ordinul Naţional „Steaua României”

Băsescu își recompensează omul fidel de la SRI cu încă o decorație. George Maior a primit marți, Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor.

george maior decorat de basescuLa propunerea lui Băsescu, șeful SRI, George Maior a mai primit încă o distincție din partea preşedintelui României.  Traian Băsescu, a semnat luni, decretul de decorare a lui George Maior, director al Serviciului Român de Informaţii.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală semnificativă la protejarea valorilor democratice şi promovarea intereselor naţionale ale României, precum şi la asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi apărarea statului de drept, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor domnului George-Cristian Maior, director al Serviciului Român de Informaţii”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

George Maior are 46 de ani, este din Cluj, a fost senator PSD și din 2006 a fost numit de Băsescu la șefia SRI.

De profesie jurist, a absolvit cursurile facultăţii de drept Babeş Bolyai din Cluj în 1991, după care a urmat cursuri master, pe probleme de relaţii internaţionale şi Drepturile Omului la Universitatea George Washington din Statele Unite, în 1992.

Şi-a început apoi o carieră diplomatică în Ministerul Afacerilor Externe. Între 1997 şi 1999 a fost însărcinat cu afaceri pe lângă Ambasada României din Republica Irlanda.

George Maior este fiul fostului ministru PDSR al învăţământului Liviu Maior și a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare în 2001.