Breaking news

Băsescu îi face proşti pe bucureşteni

Încă o afirmaţie deplasată a şefului statului, Traian Băsescu. Acesta a declarat joi în cadrul unei conferinţe pe teme economice că reorganizarea Bucureştiului va fi decisă de Parlament şi nu prin referendum, întrucât bucureştenii nu ştiu ce votează.

base bucuresti„Cetăţeanul nu ştie ce e în spatele dorinţei lui. Parlamentul decide”, a declarat hotărât Băsescu. Mai exact şeful statului i-a făcut proşti pe locuitorii capitalei.

Băsescu vrea să reorganizeze teritorial România prin desfiinţarea judeţelor dar şi a Bucureştiului prin desfiinţarea sectoarelor. Preşedintele Băsescu a declarat că nu este nevoie de niciun referendum pentru a modifica configuraţia administrativă a Capitalei şi că totul se tranşează în Parlament.

Nu e nevoie de niciun referendum. Aici, Parlamentul hotărăşte. Mi se pare că s-a exagerat. Cetăţeanul nu ştie ce e în spatele dorinţei lui. Primarul nu poate să facă ce vrea el… Bucureştenii nu realizează ce înseamnă 7 consilii în oraş.”, explică Băsescu.

Declaraţia şefului statului privind desfinţarea sectoarelor este susţinută şi de Minsitrul Elena Udrea.

Încă de la început am afirmat că Legea Capitalei, o lege a modernizării municipiului Bucureşti, trebuie să fie adoptată de Parlament după informarea şi consultarea cetăţenilor„, a declarat Elena Udrea, pentru Mediafax.

În replică, Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman îi transmite şefului statului să nu mai insulte inteligenţa a 2,5 milioane de bucureşteni.

Îi cer preşedintelui Traian Băsescu să înceteze a mai insulta inteligenţa celor 2,5 milioane de bucureşteni şi îl asigur că aceşti oameni ştiu mai bine şi decât domnia sa, şi decât parlamentarii PD, şi decât traseiştii politici asociaţi acestora, şi decât UDMR, ce este mai bine pentru oraşul lor„, transmite Andrei Chiliman.