Breaking news

Băsescu îi cere demisia Marianei Câmpeanu pe motiv că și-a pensionat ilegal soțul

loading...

Traian Băsescu i-a cerut miercuri seară, Marianei Câmpeanu, demisia din funcția de Ministru al Muncii, după ce în presă s-a aflat că soțul acesteia ar fi încadrat într-un grad de handicap dar el conduce mașina.

basescu si mariana campeanuPreședintele României, Traian Băsescu a susținut miercuri seară, o conferință de presă la Cotroceni, în cadrul căreia i-a cerut Marianei Câmpeanu, să își dea demisia pentru că i-a acordat soțului ei, pensie de handicap deși acesta e sănătos tun.

Fac un apel la Mariana Câmpeanu, dacă ştie că soţul ei nu e invalid, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categ. I de invaliditate să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul pentru că pune o pată extrem de urâtă pe emblema guvernului şi aşa şifonată de acte de corupţie şi miniştri condamnaţi”, a spus Băsescu.

Mariana Câmpeanu este acuzată că i-a acordat soțului ei, în 2005, pe când ocupa funcţia de director la Casa de pensii Ilfov, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor, în lipsa unui certificat medical foarte clar şi deşi acesta avea domiciliul în Bucureşti.

Iulian Câmpeanu, pe atunci în vârstă de 58 de ani şi proaspăt retras, de la 1 martie 2005, din funcţia de director general adjunct la firma Grup Meteor Construct din Ilfov, prin acordul părţilor, în cel mai grav grad de handicap, gradul întâi, deşi acesta avea domiciliul în Bucureşti. Şi totul s-a petrecut în aproape două săptămâni.

În 8 martie 2005, medicul Barbu Cerbulescu – medic specialist de expertiza muncii şi angajat al Casei de Pensii Ilfov i-a acordat domnului Câmpeanu decizia de încadrare în gradul 1 de handicap, adică incapacitate totală de muncă şi nevoia de a avea un însoţitor.

În baza documentului parafat de Cerbulescu, după nici trei săptămani, în 25 martie 2005, Casa Judeţeană de Pensii Ilfov condusă de Mariana Câmpeanu emite pentru soţul acesteia decizia 114198 prin care îi acordă “pensie de invaliditate cu indemnizaţie de însoţitor”.

În 2009, patru ani mai tarziu, după ce a împlinit vârsta legală de pensionare, aceeaşi Casă Judeţeană de Pensii Ilfov, an în care Mariana Câmpeanu era şefa Casei naţionale de Pensii.

Soţul primeşte pensie pentru limită de vârstă, însă a primit în continuare, conform legii, ajutorul pentru însoţitor aferent încadrării în gardul I de handicap. Decizia din 23 octombrie 2009 poartă acelaşi număr ca cea din 25 martie 2005, 114198, emisă tot de Casa de Pensii Ilfov, deşi Câmpeanu domiciliază tot in Bucureşti.

Potrivit datelor furnizate de Centrul de Investigaţii Media, în noiembrie 2013, Iulian Câmpeanu a primit o pensie de 930 de lei, plus o indemnizaţie de 610 lei.

Iulian Câmpeanu pare însă astăzi, după nouă ani de când a fost declarat invalid în cea mai gravă stare, un om sănătos: merge la nunţi, foloseşte un telefon mobil, se plimbă pe stradă cu mâinile în buzunar şi îşi ia nepotul de la grădiniţă.

loading...