Breaking news

Băsescu i-a prelungit mandatul lui Daniel Morar în fruntea DNA

Prin intermediul procurorului general, Codruţa Kovesi, Băsescu i-a prelungit cu încă şase luni mandatul lui Daniel Morar la şefia DNA.

Băsescu l-a ascultat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, şi i-a prelungit mandatul lui Morar la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că a fost „eficient”.

Încă din 14 noiembrie, Băsescu solicitase procurorului General, prelungirea mandatului lui Daniel Morar.

Prin ordin al doamnei Laura Codruța Kovesi, Procuror General al Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție, s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. (…) Delegarea a fost dispusă începând cu data de 13 februarie 2012, pentru o perioadă de 6 luni, ca urmare a încetării actualului mandat deținut de domnul procuror Daniel Morar„, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

În 8 decembrie 2011, ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat că  prelungirea mandatului lui Daniel Morar la sefia DNA ar fi un lucru foarte bun.

Ar fi un lucru foarte bun (prelungirea mandatului lui Daniel Morar – n.red.). Nu ştiu dacă se poate, dacă nu trebuie amendată legea. Nu sunt familiar cu regulile româneşti. Dar, cu cât îl ţineţi pe Daniel Morar în functie mai mult timp, cu atât mai bine va fi„, a spus Gitenstein.

Şi pentru a nu-i supăra pe aliaţii americani, Băsescu a şi îndeplinit dorinţele acestora.