Băsescu i-a împlinit visul lui Ponta și l-a făcut premier

Ponta este la un pas de a-și vedea visul cu ochii, acela de a fi premierul României.

Dacă în februarie spunea despre Ponta că nu e bun de premier şi se jura că în mandatul său, nu-l va numi în această funcţie, Băsescu s-a răzgândit, aşa cum ne-am obişnuit, de data asta după două luni. Timp în care l-a analizat şi reevaluat pe Ponta şi a decis că trebuie să-l numească premier.

Demiterea Guvernului securist condus de Mihai Răzvan Ungureanu a provocat un val de bucurie şi uşurare în rândul românilor. Un sondaj de opinie realizat weekendul trecut, indică faptul că peste 70% dintre români s-au bucurat că a căzut guvernul.

Aşadar, Băsescu i-a îndeplinit visul lui Ponta, acela de a fi întâiul ministru al României. Acum să vedem dacă va face treabă pentru români sau va fi doar o gogoaşă înfuriată ce se desumflă după câteva luni.

România nu este o ţară săracă şi nici lipsită de resurse minerale, naturale şi sau umane. România este o ţară jefuită zi de zi de băieţii deştepţi, vândută la fier vechi străinilor şi o ţară prost guvernată.

Dacă Ponta nu va face ceea ce au făcut Boc şi Ungureanu, atunci va sta ani buni la cârma Guvernului. Guvernul USL trebuie să înţeleagă că au ajuns la Putere pentru că românii nu mai suportau umilinţa şi aroganţa portocaliilor. Dacă şi ei vor aplica acelaşi sistem, nu apucă să stea la guvenare cât au stat PD-liştii. Românii au prins curaj, au ajuns la capătul puterilor şi vor să vadă că banii lor merg unde trecuie, că nivelul de trai creşte şi că pot duce o viaţă liniştită.

Majoritatea românilor au aşteptări modeste din partea politicienilor. Nu vor vilă cu piscină şi o blondă în maşină, ci vor să fie respectaţi şi să îşi primească în mod legal, democratic drepturile, fără să fie nevoiţi să se lupte ani de zile pentru ceea ce li se cuvine.

Ponta are acum ocazia să arate că tot ceea ce a spus cât timp a fost în Opoziţie pune şi în aplicare. Adică să îi dea afară pe cei corupţi care spoliază bugetul de stat, să oprească umilinţa la care au fost supuşi pensionarii în ultimele două săptămâni, să anuleze ordonanţa de înfiinţare a facultăţii în maghiară de la Târgu Mureş şi să stopeze privatizările resurselor naturale pe doi lei.

Prima dovadă a bunei credinţe şi a intenţie de a face lucruile onest o reprezintă lista cu miniştii ce vor intra în cabinetul său. Dacă va numi oameni controversaţi şi cu probleme morale şi sau penale, este clar că una spune şi alta face.

Ziua de 1 mai când se va anunţa noul guvern, este ziua în care românii află încotro se îndreaptă ţara lor, fie spre prăpastie fie spre orizonturi mai luminate.

 

>