Breaking news

Traian Băsescu, huiduit și atacat cu pâine la Țebea

loading...

Preşedintele României Traian Băsescu a fost huiduit, duminică, la Ţebea, la serbările închinate comemorării a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

basescu huiduit la tebeaBăsescu a mers duminică împreună cu soția sa la Țebea, pentru o baie de mulțime dar a fost primit cu huiduieli. Mai mult oamenii au început să arunce cu bucăți de pâine în Băsescu, manifestându-și astfel dezaprobarea pentru că a venit la serbările de la Țebea.

Băsescu a fost huiduit şi fluierat când a încercat să pătrundă între oamenii adunaţi în jurul Complexului Istoric din localitate, la finalul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori la mormântul lui Avram Iancu.

Oamenii au strigat ”Demisia”, ”Rușine”, ”Hoţule” şi ”Jos Băsescu”, şeful statului îndreptându-se ulterior spre bâlciul organizat în apropiere.

Fluierături s-au auzit şi în momentul în care şeful statului a depus o coroană de flori.

După ce a depus coroana de flori, Băsescu, alături de soţia sa, Maria, a mers în zona unde era amenajat un târg, unde s-a fotografiat cu oamenii.

Dacă unii au salutat prezența lui și au făcut fotografii cu acesta alții au continuat să-l huiduie strigând: “Hoţul”, “Tu ai distrus CFR-ul” şi “Demisia”. În momentul în care o persoană i-a spus că este “preşedinte ilegal”, iar Traian Băsescu a întrebat-o, râzând: “Eu, ilegal?” şi a mers mai departe. Iar în momentul în care preşedintele a intrat într-un cort, de afară câteva persoane i-au strigat: “Ieşi afară, javră ordinară”.

Preşedintele Traian Băsescu a lansat, duminică, la Ţebea, un apel către oameni să participe ori de câte ori pot la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu, deoarece acesta a luptat pentru ieşirea din iobăgie.

După depunerea de coroane, şeful statului a turnat apă la rădăcina gorunului pe care l-a plantat acolo în urmă cu câţiva ani.

La comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din Ţebea, participă peste 5.000 de persoane.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă “Gorunul lui Horea”.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>