Breaking news

Băsescu: funcționarii publici vinovați de rata mică de a absorbție a fondurilor europene

loading...

Traian Băsescu a găsit vinovații pentru rata mică de absorbție a fondurilor europene destinate României. Funcționarii, sunt în viziunea președintelui, „vinovații” care nu nu sunt interesați de absorbția banilor europeni.

Băsescu îi albește pe miniștrii guvernului Boc și dă vina pe funcționarii amărâți pentru rata mică de absorbție a fondurilor europene. Declarațiile au fost făcute marţi seară, la ceremonia de învestire a lui Leonard Orban în funcţia de ministru al Afacerilor Europene.

Cei care se plâng toată ziua cum bieţii funcţionari publici sunt daţi afară, şi o spun cu oarecare îngrijorare, niciodată nu au curajul şi onestitatea să spună cât rău au făcut şi fac domnii funcţionari publici, ori că sunt incompetenţi şi nu-şi recunosc incompetenţa încercând să-şi găsească alt loc de muncă, ori că sunt corupţi. Cel mai uşor este să spargi totul în capul ministrului“, a declarat Traian Băsescu.

Șeful statului a spus că noul minister înființat nu va gestiona bani ci va coordona activitatea agențiilor din subordinea ministerelor pentru a le ajuta să aducă în țară cât mai mulți bani.

Acest minister nu va gestiona bani. Un singur program operaţional, cel pe toate asistenţă tehnică e în responsabilitatea acestui minister. Toate celelalte ministere, autorităţile de management rămân responsabile pentru derularea fondurilor europene. Ceea ce acest minister va avea ca misiune fundamentală este să coordoneze activitatea unităţilor de management din ministerele de linie, va avea ca misiune simplificarea procedurilor cu aplicabilitate în toate ministerele, va avea ca responabilitate să urmărească aplicarea cu stricteţe a procedurilor stabilite în implementarea programelor cu finanţare europeană. Acest minister va fi interfaţa dintre Guvernul României şi CE şi va avea misiunea extrem de grea a susţinerii punctului de vedere al României în negocierile pentru următorul exerciţiu bugetar, 2014 – 2020“, a declarat Băsescu.

loading...