Breaking news

Băsescu, făcut praf de Asociația Presei Străine din România

loading...

Traian Băsescu a fost atacat dur de către Asociaţia Presei Străine din România după ce miercuri seară a acuzat-o pe corespondenta  Associated Press, că scrie ceea ce îi dictează Cornel Nistorescu.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Asociația Presei Străine din România, și-a exprimat poziția în legătură cu reacţia Preşedintelui României, Traian Băsescu la intrebarea adresată de corespondentul Associated Press în România la data de 7 decembrie la Cotroceni.

Reacţia domnului Preşedinte nu este potrivită pentru un demnitar de stat în cadrul unei conferinţe de presă. Funcţia publică implică obligaţia de a da dreptul presei să adreseze orice întrebare legitimă în scopul interesului public în cadrul unei conferinţe de presă, chiar dacă demnitarul nu doreşte să răspundă la întrebarea respectivă. Comentariul domnului Băsescu a fost neadecvat şi nedemn pentru o persoană oficială. Presa, fie româneasca sau străină, are misiunea de a informa opinia publică pe teme mai mult sau mai puţin incomode. De asemenea, presa are dreptul de a adresa intrebări referitoare la subiectele respective persoanelor publice, cu atât mai mult cu cât România este o ţară democratică, membră a Uniunii Europe şi NATO„, se arată în comunicatul de presă al Asociației Presei Străine din România.

Miercuri seară, în acdrul conferinței de presă susținută la Cotroceni, Băsescu a fost întrebat de Alison Mutler, corespondentul Associated Press din România, despre informaţii apărute în presă despre perioada 2003-2004 cu privire la închisorile CIA din România.

Doamnă, mi se pare că nu sata e tema… Înţeleg, întrebaţi-l pe domnul Nistorescu, că vă spune. Cel care vă dă instrucţiunile cum să scrieţi pe agenţii“, i-a spus Băsescu lui Alison Mutler.

loading...