Breaking news

Băsescu e bucuros dacă va fi suspendat a treia oară

La auzul veștii că i se pregătește a treia suspendare, Băsescu a spus că abia așteaptă întrucât astfel se va revigora deoarece va intra oficial în campanie electorală.

basescu bani UEBăsescu nu se sperie de a treia suspendare, ba din contră, abia așteaptă acest lucru ca să poată face campanie electorală în mod legal, pentru Udrea.

Doamnă, intru în campanie şi nu o să le fie bine. Să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare”, a răspuns Traian Băsescu la finalul conferinţei de presă de după summitul NATO.

Vineri, Călin Popescu Tăriceanu a emis un comunicat de presă în care solicită inițierea procedurii de suspendare a lui Băsescu pentru încălcarea repetată a Constituției României.

Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituţionale puse în operă de Preşedintele României în anii 2013 şi 2014, propun iniţierea procedurii constituţionale de suspendare şi demitere a Preşedintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Preşedintelui României în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea Referendumului de demitere a Preşedintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Coincidenţa datei primului tur al alegerilor prezidenţiale cu Referendumul de demitere al Preşedintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1“, susţine Călin Popescu Tăriceanu în comunicatul de presă.

Sâmbătă, Liviu Dragnea a spus că: Suspendarea lui Traian Băsescu se poate lua în calcul oricând, în orice zi, în orice oră, în orice secundă, pentru că el şi când respiră încalcă Constituţia. Dar nu ştiu dacă se pune problema acum, pentru că trebuie să ai o abordare pragmatică, până la urmă. Şi vă spun eu care am condus campania referendumului în 2012 şi am primit şi pentru această activitate. Cu actuala legislaţie privind referendumul este destul de dificil. Dar să vedem ce mai face în continuare.

În schimb, Opoziţia în schimb consideră intenţia lui Călin Popescu Tariceanu drept un joc politic, fără temei.

Nu, nici pe departe şi e o temă falsă. Domnul Tăriceanu vrea să se valideze, probabil. Vrea să îi propună lui Ponta să îl pună prim-ministru. Jocuri de genul acesta nu ne interesează, e o temă falsă”, a declarat Vasile Blaga.

Băsescu a fost suspendat prima dată în 2007 şi a doua oară în 2012 când a fost repus în funcție de CCR, deși 7,5 milioane de români votaseră pentru demiterea lui.