Breaking news

Băsescu, discurs în Parlamentul României, fața unei săli aproape goale

Traian Băsescu a vorbit la pereți în Parlamentul României, căci sala era mai mult goală, întrucât doar 200 de parlamentari din 588 au fost prezenți la discurs.

basescu discurs parlamentTraian Băsescu s-a adresat marți la ora 15.00, Parlamentului, pe teme de politică externă corcită cu corupția internă plus justiție, miniștrii penali și statutul parlamentarilor.

Deși în cererea către Parlament solicita să se adreseze legislativului doar pe probleme de politică externă Băsescu a bătut câmpii, ca de obicei, și pe probleme de economie, de aderare la Euro, a cerut să fie dați afară miniștrii cu dosare penale pe rol și un nou statut pentru parlamentari.

”România are trei mari axe de politică externă: apartenenţa la UE este una, apartenenţa la NATO şi parteneriatul cu SUA. Apartenenţa la UE nu este altceva decât viaţa noastră la fiecare zi. Despre ea vrea să vă vorbesc astăzi. Obiectivele noastre legate de UE sunt trei: a avea un stat modern, eficient şi de drept, aderarea la euro şi intrarea în spaţiul Schengen. Avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii şi de o nouă lege electorală. Baza credibilităţii ţării nu este legată de ceea ce face diplomaţia, ci de ceea ce facem noi acasă. În ziua de azi, nicio diplomaţie nu poate inventa lucruri care nu s-au făcut. Adoptarea monedei euro. Funcţionăm ca derogare, iar adoptarea euro nu este facultativă, ci obligatorie. În opinia mea, 2015 este un termen nerealist pentru aderare şi va trebui ajustat” a spus Băsescu.

După care a reluat temele preferate: Îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale în instanţă. Eu nu acuz pe nimeni. Un statut al parlamentarilor care să-i aşeze pe parlamentari pe picior de egalitate cu ceilalţi cetăţeni. Implementarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală. Un angajament al Parlamentului, acela de a avea un cod de conduită a parlamentarilor.

Și toate aceste cerințe ale lui Băsescu pentru ca: Aceste lucruri ne vor netezi şansele de intrare în spaţiul Schengen, pe motiv că România are un singur drum: spre Vest.

Toate aceste cerințe, doleanțe și precizări, au fost făcute de Băsescu în fața unei săli mai mult goale, întrucât au onorat cu prezența doar 201 parlamentari din cei 588, printre care și premierul Victor Ponta care este și deputat.

La discursul lui Băsescu nu au participat parlamentarii PNL și nici președintele Senatului, Crin Antonescu.

>