Breaking news

Băsescu despre numirea Alinei Bica la DIICOT: Am dat-o în bară!!!

Traian Băsescu a recunoscut sâmbătă seară în cadrul ultimei conferințe de presă susținută la Cotroceni, în calitate de Președinte al României, că a dat-o în bară cu numirea Alinei Bica, în funcția de Procuror șef la Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

basescu - alina bicaBăsescu și-a pus cenușă în cap, în ultima șa conferință de presă, ca Președinte al României, și a recunoscut că numirea Alinei Bica la șefia DIICOT, a fost o greșeală.

Întrebat de reporterul TVR, dacă numirea Alinei Bica face parte din lista de greșeli din cei zece ani de mandat, Băsescu a spus că da și că ”a dat-o în bară” cu numirea lui Bica la DIICOT. Și că nu a primit informații de la servicii despre ”activitatea” Alinei Bica, pe motiv că nu poate sta câte un spion în spatele fiecărui român.

”Alina Bica intră în lunga listă a oamenilor cu care am dat-o în bară. E deja cunoscut că nu-s cel mai inspirat om când vine vorba de numiri. Eşecuri cu oameni cred că pot face o carte. Aveam treaba asta cu femeile sa fie promovate. Au fost sugestii care s-au dovedit reuşite, dar e arhicunoscut că nu sunt cel mai inspirat om atunci când fac numiri. Nu am ştiut. Am numit-o cu multă încredere pentru că a răspuns în MJ de codul penal şi cel de procedură penală. Dacă vă uitaţi pe actele normative ale guvernului erau avizate de doamna Bica. Nu am ştiut măcar că este în CA. Nu avem câte un ofiţet SRI în spatele fiecărui român. Prima arestare la ANRP s-a făcut pe informaţia de la un politician dată mie şi de mine instituţiilor statului. Nu avem cum să supraveghem fiecare om. Nu vă pot spune cine e politician”, a spus Băsescu.

Numai că Băsescu este ”informat” și are dosarul de cadre, doar la cei pe care dorește să-i respingă. Așa cum a fost cazul Noricăi Nicolai, când a fost propusă de premierul Tăriceanu, pentru funcția de Ministru al Justiției.

Băsescu a scos dosarul de fost procuror al lui Nicolai și a spus că nu e ”potrivită” pentru a ocupa funcția de Ministru al Justiției și a refuzat să semneze decretul de numire în funcție.

Acum, când Alina Bica se află în arest preventiv pentru despăgubirile ilegale de la ANRP, Băsescu se face că plouă și spune cu nonșalanță că nu știa cu ce se „ocupa” Alina Bica.

>