Breaking news

Băsescu denunță pactul de coabitare cu Victor Ponta

loading...

Traian Băsescu este foc și pară pe Ponta, pentru că l-a revocat din funcția de șef secție I DNA, pe procurorul Lucian Papici și anunță că denunță pactul de coabitare.

basescuTraian Băsescu l-a acuzat joi, la B1 TV, pe Victor Ponta că a intrat cu bocancii în justiție și că România își poate lua adio de la Schengen. Și toate astea pentru că Procurorul General, Tiberiu Nițu a decis miercuri, încetarea delegării lui Lucian Papici în funcția de șef al Secției I din DNA.

Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul şi mai ales s-a băgat cu bocancii în justiţie, de dragul lui Dragnea. O să fac o analiză şi în după-amiaza asta mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul. Ieri, independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, ceea ce mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România„, a spus Băsescu, la B1 Tv.

După care, Băsescu și-a continuat atacul a adresa lui Ponta, precizând că: Grav mi s-a părut discursul premierului la adresa lui Papici, l-a făcut în toate felurile. Niţu nu este un om care să se schimbe de la o zi la alta. Cineva se urcă cu picioarele pe el şi acceptă. Acum 7 zile oamenii ăştia erau buni, şi după ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a ieşit şi dosarul lui Voiculescu, dintr-o dată nu au mai fost buni.

Deși clamează faptul că Ponta vrea să controleze justiția, Băsescu a recunoscut că l-a sunat pe Procurorul General, Tiberiu Nițu să-i spună că nu face bine că îl schimbă pe Papici.

În replică la aceste acuzații, Ponta spune că să rămânem calmi, întrucât Băsescu spune de dorește.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian