Breaking news

Pentru că l-a repus în funcție, Băsescu cumpără rablele lui Barroso

loading...

Prețul susținerii lui Băsescu de către Barroso: 720 milioane dolari pe rablele F16 de la portughezi.

Traian Băsescu a aprobat joi în cadrul ședineți CSAT, cumpărarea a 12 avioane F16, second hand, din Portugalia contra sumei de 720 milioane de dolari.

Portugalia este țara domnului Jose Manuel Durao Barroso, președintele Comisiei Europene, care l-a susținut cu toată puterea pe Traian Băsescu în campania de suspendare.

Așadar, acum se înțelege de ce Barroso ținea cu Băsescu și de ce i-a dat lui Victor Ponta o listă cu 11 puncte pe care să le îndeplinească, astfel încât Băsescu să rămână în funcție.

Azi avem dovada că Băsescu s-a vândut și lui Barroso și americanilor.

Avioanele F16 din Portugalia sunt oarecum ale americanilor. Din cei 720 milioane dolari, doar o mică parte vor merge la portughezi, iar grosul în buzunarele americanilor, pentru mentenață.

România dă 60 de milioane de dolari pe un avion multirol F16, second hand, în timp ce unul nou ar costa 74 milioane de dolari.

Prin filiera portugheză, România închide și gura suedezilor care vroiau să ne vândă avioane noi marca Saab, iar dacă cumpăram F16 direct de la americani, eram pârâți la Bruxelles, că facem achiziții directe din spațiul extracomunitar.

Trist este și faptul că Minsitrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, membru PNL, a luat parte la acest tun financiar, extrem de păgubos pentru Armata Română.

”Avantajul” este că vom plăti în rate banii pe rablele protughezilor, dezavantajul este că începem să plătim înainte de a putea beneficia de pe urma avioanelor F16.

loading...