Breaking news

Băsescu cere Guvernului să prelungească programul de vot în Diaspora până la ora 24.00

Președintele României, Traian Băsescu a trimis Guvernului României, o solicitare de prelungire a programului de vot în Diaspora, până la ora 24,00, prin modificarea legii electorale în regim de urgență prin ordonanță de urgență.

traian basescuTraian Băsescu se implică în procesul electoral și cere Guvernului să modifice de îndată legea electorală, astfel încât, procesul de vot în Diaspora să se desfășoare până la ora 24.00, sub pretextul că sunt cozi la secțiile din străinătate și că toți românii trebuie să voteze.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a observat posibile dificultăţi în a asigura dreptul de a vota tuturor românilor din diasporă. În aceste condiţii, solicită Guvernului României o întrunire de îndată în care să emită o ordonanţă de urgenţă care să prelungească programul de votare până la ora 24.00. Intervenţia domnului preşedinte Traian Băsescu vine ca urmare a mesajelor şi semnalelor primite din străinătate, potrivit cărora mulţi cetăţeni români care stau de câteva ore la coadă estimează că nu vor putea vota”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Guvernul României spune prin intermediul unui comunicat de presă oficial că nu are cum să emită o astfel de ordonanță de urgență întrucât trebuie să fie mandatat de Parlament pentru a putea emite un astfel de act normativ în regim de urgență.

Solicitarea către Guvernul României privind modificarea legii electorale, vine după ce duminică dimineață, Băsescu a declarat presei în fața secției de vot, unde a a votat, că îndeamnă românii să voteze cu Iohannis.

Și pentru că în primul tur, Iohannis a adunat cele mai multe voturi în Diaspora, solicitarea lui Băsescu privind prelungirea procesului de vot, este clar în avantajul lui Iohannis.

Dacă era onest și interesat așa cum susține, ca toți românii să poată vota, de ce vrea ca procesul de vot să fie prelungit doar în Diaspora și nu și în România?! Românii din Diaspora sunt mai speciali decât cei din țară? La fel și votul celor din Diaspora este mai important decât cel al românilor din România?

Potrivit legii electorale actuale, procesul de vot atât în România cât și în Diaspora, începe la ora 07,00 și se încheie la ora 21,00. Ora 7 este stabilită după fusul orar al fiecărei țări în care este amenajată o secție de vot pentru românii din Diaspora.

Toate aceste solicitări și declarații ale lui Băsescu, cu o lună înainte de finalul mandatului, denotă încă odată că președintele jucător calcă în picioare Constituția României și se implică în mod ilegal în campania electorală și în procesul de vot, fără să aibă prerogative în acest sens.

>