Breaking news

Băsescu către Van Rompuy: în România preşedintele poate fi suspendat. Nu este şi cazul preşedintelui Consiliului

loading...

Herman Van Rompuy, şeful Consiliului European, şi-a început, miercuri dimineaţă, vizita oficială la Bucureşti. 

Înaltul funcţionar european a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu.

Herman Van Rompuy se află în cea de-a treia vizită a sa la Bucureşti, prima fiind în ianuarie 2010, iar ce de a doua în luna februarie 2011.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit miercuri la Palatul Cotroceni pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, prilej cu care şeful statului i-a spus acestuia că în România preşedintele poate fi suspendat din funcţie.

Vă mulţumesc pentru că ne vizitaţi din nou. Sunteţi pentru a treia oară la Bucureşti şi mă bucur că această vizită are loc la începutul noului dvs. mandat. Nu se ştie niciodată, în România preşedintele poate fi suspendat. Nu este şi cazul preşedintelui Consiliului“, a spus Băsescu, în deschiderea întrevederii cu preşedintele Consiliului European.

În replică, Herman Van Rompuy a precizat că mandatul său este mai scurt decât al şefului de stat român.

În cursul zilei, Herman Van Rompuy se va adresa Parlamentului şi va avea un dejun de lucru cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. 

Potrivit programului postat pe site-ul Consiliului European, urmează ca după vizita la Bucureşti, Herman Van Rompuy să efectueze o vizită şi în Bulgaria, unde se va întâlni cu premierul bulgar Boiko Borisov.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>