Breaking news

Băsescu către Drăgotescu: “Dacă vă doriţi să fiţi vulgară, nu fiţi aici”

Băsescu a jignit-o din nou pe Corina Drăgotescu. Șeful Statului a avut o ieşire nervoasă la adresa jurnalistei Corina Drăgotescu în cadrul conferinței de presă organizată joi, la Palatul Cotroceni.

Traian BasescuSperiat de posibilitatea unei noi suspendări în viitorul apropiat, Băsescu a decis să înceapă din nou dialogul cu mass-media. Astăzi, în jurul orei 17, Traian Băsescu a ţinut o conferinţă de presă  la Cotroceni la care a luat parte și jurnalista Corina Drăgotescu.

Deranjat de întrebările jurnalistei, Traian Băsescu a refuzat să îi răspundă la acestea și a acuzat-o că înțelege lucruile în stilul lui Vântu.

Prima întrebare adresată Șefului Statului de Corina Drăgotescu era legată de noul cod al muncii.

Doamnă, dacă asta aţi înţeles, vreau să vă spun că nu aţi înţeles ce am spus. Nu are rost să vă mai răspund. Eu am spus clar. Felxibilizarea pieţei forţei de muncă va da şansa mai multor oameni să vorbească. Dacă dumneavoastră vreţi să interpretaţi în stil Vîntu, interpretaţi-l. (…)Doamna Drăgotescu vă mulţumesc mult pentru întrebări. Nu aveţi decât o întrebare. Răspunsul meu este următorul: nu aţi înţeles noul Cod al Muncii va creea mai multe locuri de muncă pentru că angajatorii vor fi mai deschişi la angajări temporare.”, a replicat Băsescu

După doar câteva minute Corina Drăgotescu i-a adresat lui Băsescu o a doua întrebare. Nici de această dată Băsescu nu s-a putut abţine de la o jigni pe jurnalistă.

La Cotroceni nu se fac aluzii de tipul dumneavoastră. Probabil asta e valabil acolo, la dumneavoastră la post. Prezenţa aici vă obligă la decenţă” s-a răstit ameninţător Băsescu.

Dar cu ce v-a jignit întrebarea mea?” a întrebat siderată jurnalista.

Fără să spună de ce o atacă pe jurnalistă, Băsescu a rostit pe ton ridicat: “Doamna, ştiţi foarte bine ce aţi spus şi ce aţi făcut. Dacă doriţi să fiţi vulgară, nu fiţi aici!

Corina Drăgotescu îl întrebase pe preşedinte dacă actualul premier, Emil Boc, corespunde nevoilor de viitor ale României, având în vedere necesitatea de a obţine finanţări europene şi de a ţine în frâu dezechilibrele macroeconomice.

Atacată direct din fotoliul prezidenţial, Drăgotescu s-a retras de la microfon, şocată de ieşirea nervoasă a lui Băsescu.

Corina Drăgotescu a mai fost ţinta batjocurii lui Traian Băsescu şi cu alte ocazii. Într-o emisiune de la Antena 3, din urmă cu numai câţiva ani, Băsescu a intervenit telefonic în direct pentru a-i spune că îi doreşte atâta sănătate câtă merită. La acel moment, Corina Drăgotescu se lupta cu pericolul cancerului, aflându-se sub chimioterapie.

Valentin Spînu