Breaking news

Băsescu atacă Guvernul din toate părțile, dar Ponta nu reacționează pentru că a semnat un pact de coabitare

loading...

Traian Băsescu a atacat miercuri seară, Guvernul, dar Victor Ponta nu reacționează pe motiv că a semnat un pact de coabitare și neagresiune.

basescu - cotroceniLa prima lui declarație publică din 2013, Băsescu a șters pe jos cu Guvernul Ponta, atacându-l pe toate fronturile.

 

Deranjat de faptul că liderii USL s-au apucat să spună la presă că el s-a văzut cu aceștia la Parlament, Băsescu a trecut la atac.

Foarte sincer vorbind nu îmi propusesem să am vreo ieşire publică, dar probabil din eroare, din ştiu eu ce altă conjunctură, au apărut discuţii în spaţiul public, relatate de participanţii la întâlnirea pe care am avut-o ieri seară cu domnul preşedinte Crin Antonescu, cu domnul preşedinte Zgonea şi cu domnul prim-ministru. Aş vrea să ştiţi integral varianta reală a celor ce s-au întâmplat..Când am propus întâlnirea celorlalţi trei demnitari, înalţi demnitari, nu am avut nicio reţinere să le propun ca întâlnirea să aibă loc ori la Cotroceni, ori la Parlament. Dânşii au optat pentru soluţia Parlament. M-am dus acolo, pentru că problemele erau mult prea importante şi nu am o chestiune de orgoliu nejustificat când avem lucruri de foarte mare importanţă. Aş trage însă o concluzie. Dacă priviţi toate problemele pe care le-am ridicat sunt probleme care au fost sau sunt în mâna politicienilor. Şi este păcat ca prin lipsa de voinţă politică să revenim iarăşi la aprecieri negative în Raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Şi ştiu precis două ţări care urmăresc cu mare atenţie conţinutul raportului care va veni pentru a-şi consolida punctul de vedere legat de discuţiile din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din martie”, a spus Băsescu

După e a precizat că Ponta nu a încălcat pactul de coabitare și că Zgonea și Antonescu ”e răi” că dau din casă, a spus că nu se mai consultă cu delegația FMI pentru că dorește să lase guvernul Ponta să lucreze în liniște și să facă ceea ce a promis, adică creștere economică, locuri de muncă, TVA redus la alimente și tot tacâmul.

Nu am discutat despre FMI nimic şi nici nu mă voi întâlni cu FMI. Am transmis acest lucru în mod politicos, pentru că – şi astea sunt probleme pe care să le discutăm, nu cum facem cu preşedintele în 2014; cred că astea sunt urgenţele – am vrut să-i las Guvernului deplină libertate să poată negocia reducerea TVA-ului – ştiţi că l-au susţinut în campanie, reducerea TVA-ului la alimente. Sper să reuşească acest lucru, populaţia aşteaptă, mai ales că au venit scumpiri la electricitate, de la 1 ianuarie, la gaze s-au scumpit toamna trecută, se scumpesc şi anul acesta, se introduc taxe noi pe combustibil, deci cred că populaţia aşteaptă cu nerăbdare finalizarea negocierilor, să audă că Guvernul a reuşit să scadă TVA-ul la alimente. De asemenea, sunt convins că Guvernul este extrem de încordat în negocierea pe reducerea CAS-ului, de asemenea promisă şi care, de asemenea, creează venit suplimentar la populaţie. Nu am îndoială că Guvernul negociază cu toată forţa şi capacitatea lui impozitul regresiv. Vă aduceţi aminte: maximum 16%, cât e acum cota unică, şi promiteau reducerea la 12% pentru anumite categorii şi la 8% pentru populaţia cea mai săracă. Sunt convins că orice intervenţie a mea ar fi putut altera obţinerea acestor obiective sau – de ce nu? – ar fi putut să creeze dubla abordare, iar eu aş vrea să nu existe niciun dubiu că Guvernul a avut toată libertatea să rezolve şi problema Oltchim-ului. Ştiţi că m-aştept să anunţe în cursul zilei de astăzi că vor angaja înapoi 2.500 de oameni la Oltchim. Aşa îmi aduc aminte că era mesajul. Nu am dubii că vor rezolva problema legii sănătăţii, legea reorganizării administrative, deci toate lucrurile astea, privatizare CFR Marfă, trebuie să stabilească nişte condiţii şi eu vreau ca Guvernul să nu fie împiedicat de prezenţa mea în vreo discuţie cu Fondul. Sunt convins că vor reuşi şi vor anunţa acest succes”, a atacat ironic și la temelie, Băsescu, guvernul Ponta.

Premierul tace mâlc ca porcul în păpușoi întrucât a semnat un pact de coabitare pe care el s-a angajat să-l respecte de frică să nu-l supere pe tătucul Barroso.

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian