Breaking news

Băsescu aruncă bomba: Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE

Traian Băsescu a făcut o dezvăluire bombă, luni seară la Realitatea TV. Președintele României a spus că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001.

ponta si basescuTraian Băsescu a spus luni seară la emisiunea ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe. Președintele l-a acuzat pe Teodor Meleșcanu că îi este complice lui Ponta.

Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofițer-acoperit al SIE în perioada 1997-2001. Putem vedea niște acte. Este o hotărâre din 2007 a Guvernului Năstase.  Eu nu intru în detalii și dacă aș ști că a avut misiuni, nu aș avea dreptul să vorbesc despre misiuni. Nu știu de ce a ascuns asta.  E treaba lui ce face (dacă se retrage din cursă, n.red.). Nu am discutat niciodată cu Ponta pe această temă. Nu merita să o am. Ce ar fi putut să-mi spună? Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu”, a spus Băsescu la Realitatea TV.

Încă din 9 septembrie 2014, Băsescu a anunțat că va demasca cine din cei 14 candidați la prezidențiale, este ofițer sub acoperire, dacă acesta nu are curajul să recunoască acest lucru.

Dacă informația prezentată de Băsescu este una reală, se pune întrebarea de unde deține Președintele României o astfel de informație secretă, clasificată?! Legea penală din România prevede ani grei de închisoare pentru cei care dezvăluie numele ofițerilor acoperiți.