Breaking news

Băsescu ar fi ”uitat” să-i predea lui Iohannis, 50 de dosare de corupție primite de la SRI

Traian Băsescu ar fi ”uitat” în 21 decembrie 2014, să-i predea noului Președinte al României, Klaus Iohannis, 50 de dosare de corupție politică primite de la SRI și care ar fi urmat să fie instrumentate de procurorii DNA.

basescu - iohannis - dosare sriCând vine vorba de dosare instrumentate de SRI, Băsescu pare să aibă amnezie totală, mai ales dacă acestea conțin informații ”prețioase” despre apropiații din politică dar și despre adversari.

Potrivit cotidianul.ro, în octombrie 2014, generalul Florian Coldea i-a prezentat lui Traian Basescu situaţia a 50 de dosare de înaltă corupţie politică aflate în pregătire cu DNA, pentru primul semestru al anului 2015.

Potrivit unor surse din SRI, cele 50 de dosare nu au fost transferate la predarea–primirea mandatului către Klaus Iohannis.

Unde să fie oare cele 50 de dosare? Le studiază Băsescu, în tihnă la Vila Lac 3, și de aceea tace acum și nu mai apare pe nicăieri?! Ce face Băsescu cu informațiile furnizate de SRI?! Își negociază libertatea?!

Site-ul cotidianul.ro mai scrie că de o săptămână, prin unele departamente sensibile ale SRI (Protecţia Internă – general Gheorghe Puiu; Grupul de Evidenţă a Activităţii cu Ofiţerii Acoperiţi – general Marius Stoica; Direcţia Juridică – general Dumitru Dumbravă; Direcţia Securităţii Economice – general Elena Iftode) se toacă şi se ard non stop documente şi se radiază fişiere, care dovedesc implicările politice şi depăşirile de atribuţii săvârşite de George Maior şi Florian Coldea la ordinele lui Traian Băsescu, precum urmele unor acţiuni partizane de favorizare asumate “pe cont propriu”.

O structură, aşa-numita “Direcţie Specială” cu care generalul Florian Coldea se ocupă personal de chestiuni delicate, în afara cadrului legal al competenţelor SRI, fiind disipată pe la alte departamente, deoarece nu era prevăzută în organigrama Serviciului Român de Informaţii.

Lucrurile se precipită la SRI, după ce pe 27 ianuarie George Maior și-a dat demisia din funcția de director, iar pe 30 ianuarie, șeful interimar, Florian Coldea a fost denunțat de Udrea la DNA, pe motiv că face poliție politică și a dezvăluit că acesta l-a pus pe Dorin Cocoș să-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru finanțarea RTV.

Luni, 9 februarie, Comisa din Parlament de control al SRI, îl va audia pe generalul Florian Coldea, după dezvăluirile făcute de Elena Udrea.