Breaking news

Băsescu anulează ceremonia de depunere a jurământului de către Darius Vâlcov

Traian Băsescu a decis să anuleze ceremonia de învestitură în funcția de Ministru Delegat pentru Buget, a lui Darius Vâlcov, ca urmare a faptului că premierul Victor Ponta a notificat Administrația Prezidențială că nu poate fi prezent la depunerea jurământului.

basescu - darius valcovScandal între Băsescu și Ponta, pe marginea depunerii jurământului în funcția de Ministru delegat pentru Buget, a lui Darius Vâlcov. În timp ce premierul Victor Ponta se afla la Chișinău pentru a sărbători 23 de ani de la proclamarea independenței a Republicii Moldova, Băsescu a semnat decretul de numire în funcția de ministru a lui Darius Vâlcov.

Astfel că Administrația Prezidențială a stabilit ca la ora 18.00, Darius Vâlcov să depună jurământul la Cotroceni. Numai că la ora 18.00, Ponta a trebuit să meargă la Reuniunea Anuală a Diplomației Române la care participă și Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene.

Cu zece minute înainte de începerea ceremoniei, Ponta a anunțat că nu poate fi prezent la Cotroceni. Drept urmare, Băsescu a anulat ceremonia.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis amânarea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget programată pentru miercuri, 27 august a.c., la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după ce prim-ministru României, domnul Victor-Viorel Ponta, a renunțat să mai participe la eveniment.  Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române”, se precizează în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

După care, în același comunicat de presă al Administrației Prezidențiale se mai precizează și faptul că: Prin anularea prezenţei la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură, domnul preşedinte Traian Băsescu înţelege că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar putea să nu mai susţină propunerea domnului Darius-Bogdan Vâlcov pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget.