Breaking news

Băsescu, amenințat cu suspendarea de către Crin Antonescu

Crin Antonescu a anunțat vineri că dacă Hașotti nu e învestit, USL demarează suspendarea.

Atac dur al lui Crin Antonescu la adresa Președintelui României, Traian Băsescu. Vineri dimineață, liderul PNL, a spus că în cazul în care Băsescu va refuza să-l învestească în funcția de Ministru al Culturii pe Puiu Hașotti, USL va demara procedurile de suspendare a acestuia din funcția de Președinte al României.

Dacă Traian Băsescu nu semnează luni, în conformitate cu prevederile legale, în conformitate cu prevederile constituționale, învestirea lui Puiu Hașotti, voi cere imediat Partidului Național Liberal, parlamentarilor Partidului Național Liberal inițierea procedurii de suspendare. Nu va fi nevoie pentru că Traian Băsescu se comportă într-adevăr precum șeful unei haite și nu știe decât de frică. Lui Traian Băsescu îi e frică și va semna numirea lui Puiu Hașotti”, a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a spus că nici Hașotti, nici el și nici Ponta nu îi vor da lui Băsescu nicio garanție privind plagiatul și că Băsescu trebuie să se achite de atribuțiile constituționale și că trebuie să semneze luni, decretul de învestitură, exact ca notarul.

”Deci nicio declarație, evident că Puiu Hașotti n-a plagiat niciodată, evident că Puiu Hașotti este gata să își pună toate lucrările științifice la dispoziția oricărei comisii de analiză. Traian Băsescu nu va primi ceea ce nu este îndreptățit să primească de nicio lege și îl va numi pe Puiu Hașotti ca notarul, exact ca notarul, luni, 25 iunie, la ora 19.00„, a mai precizat Antonescu.

Antonescu a spus clar și răspicat că nu mai acceptă ca Băsescu să își bată joc de politica românească.

Nu vom ceda la pretențiile și penibile ale lui Traian Băsescu”, a spus Crin Antonescu.

Spiritele s-au încins în USL, după ce joi, Băsescu a spus că semnează decretul de învestitură al lui Puiu Hașotti în funcția de Ministru al Culturii, doar dacă acesta va da o declarație pe proprie răspundere prin care spune că nu a plagiatg teza lui de doctorat.

Joi seară, Puiu Hașotti anunțase că va depune la Administrația Prezidențială declarația pe proprie răspundere. Însă în această dimineață, Crin Antonescu a spus că respectiva declarație nu va mai fi depusă.