Breaking news

Băsescu îl face mincinos pe premierul Victor Ponta

Traian Băsescu a amenințat Guvernul și l-a făcut mincinos pe Ponta, spunând că totul are o limită.

Președintele României a reluat luni seară campania electorală pentru PDL, în direct de la Palatul Cotroceni.

După ce timp de o jumătate de oră și-a dat cu presupusul despre economia Uniunii Europene și despre ”succesul” înregistrat la Consiliul European, a trecut la atacuri politice fără precedent.

I-a făcut mincinoși pe politicieni, pe Ponta l-a comparat cu Ceaușescu și a amenințat că nu se vor numi guverne pe povești.

Ţin să remarc, totul are o limită în tratamentul pe care-l accept de la mincinoși. Am văzut interviuri în care premierul vorbeşte de lecţia pe care a învăţat-o în vară şi cum doreşte coabitarea. Cei cărora le-a dat interviul au primit şi declaraţiile de aici. Pentru presa externă, să ai nevoie să spui “coabitez” pentru că ai nevoie de această minciună, iar în ţară să-l utilizezi pe Băsescu în minciuni cu ce s-a întâmplat la Consiliul Europena nu se poate. Doar Ceauşescu a crezut că poate păcăli aşa lumea democratică. A apărut al doilea, Ponta. Îi invit pe Ponta să fie cinstit. Fac un alep la liderii USL să înceteze atacurile la instituţiile statului. Ieri a fost atacat şi CSM, şi ANI. Nu sunt perfecte, dar sunt instituţii care au misiunea lor. Câne e vorba de CSM, discutăm la atacuri asupra altei puteri în stat. Premierul aprecia prestaţia celor 2 procurori mai degrabă decât să acuze CSM că a organizat un spectacol. Nu, CSM a fost mai transparent decât MJ”, a spus Băsescu.

Înainte de a încheia declarația și să accepte întrebări de la jurnaliști, Băsescu a spus că: Mai sunt două săptămâni, să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Îi chem pe politicieni să fie responsabili faţă de electoratul căruia îi cer votul. O spun penru ultima dată, să nu mă mai implicați în campanie pentru că mă obligați să vă răspund.

După care a trecut la atacuri la persoană: Înţeleg că Antonescu a dat al 8793-lea avertisment, după care a căzut pe spate şi a adormit… Efort mare!

Iar pe Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu l-a făcut Moș Teacă care vine să distrugă tot.

Întrebat dacă îl mai desemnează încă odată pe Ponta, premier, Băsescu a spus că așteaptă să vadă rezultatul alegerilor.

>