Breaking news

Băsescu: amânarea validării referendumului este un truc

Deși mai să suspendat cel puțin o lună, Băsescu nu ia în calcul nici în ceasul al 12-lea demisia pentru a pune capăt crizei policite fără precedent pe care a generat-o. În loc de demisie spune că dcizia CCR este un truc și că nu îl îngrijorează acest lucru.

Băsescu nu se arată îngrijorat de faptul că va rămâne suspendat fie până pe 31 august sau pe 12 seprembrie și spune că amânarea CCR este un truc.

Nu mă îngrijorează nici măcar acest truc care, din păcate, ne-a descalificat. Un guvern care organizează un referendum, primul ministru spune că a fost organizat extraordinar, comunică la BEC o cifră a electoratului valid, comunică la CCR pe data de 1 aceeaşi cifră, iar pe data de 2, dimineaţă, trimite o scrisoare tot la CCR în care spune că nu ştie câţi electori sunt în România. Aşa ceva este fără precedent ca, după ce ai văzut rezultatul, să încerci să modifici cifrele pe care s-a făcut referendumul. Asta arată că oamenii ăştia n-au niciun fel de scrupule, nu-i interesează ţara, îi interesează justiţia”, a declarat Traian Băsescu, vineri, la sediul său de campanie”, a spus Băsescu la sediul său de campanie.

CCR a decis joi să amâne luarea unei decizii privind situația referendumului din 29 iulie de demitere a lui Traian Băsescu, abia până pe 12 septembrie 2012. Astăzi surse juridice din interiorul CCR, au declarat pentru Agerpres că magistrații s-ar putea reuni în 31 august 2012 pentru a decide soarta referendumului.