Breaking news

Băsescu acuză USL de lovituri în CSM, ofticat fiind de revocarea lui Ghica și Danileț

Traian Băsescu a acuzat luni seară USL, că dă lovituri în CSM, cu referire directă la revocarea judecătorilor Alina Ghica și Cristi Danileț. Din spusele lui Băsescu, USL ar fi în spatele celor 1600 de judecători care au votat revocarea celor doi membrii din Consiliul Superior al Magistraturii.

basescu ghica daniletLa nici o săptămână de la revocarea din CSM a lui Cristi Danileț și a Alinei Ghica, Băsescu rupe tăcerea și izbucnește nervos într-o conferință de presă, precizând că USL dă lovituri în CSM.

Băsescu a adus vorba despre CSM în conferința de presă de luni seară de la Cotroceni după ce Andreea Țopan , reporterul antena 3 l-a întrebat dacă își asumă în vreun fel eșecul neaderării României la Schengen.

Doamnă, eu nici n-am ţinut miniştri penali în Guvern, nici n-am votat pentru neridicarea imunităţii parlamentare a unor penali, nici n-am făcut presiuni pe justiţie, nici n-am dat lovituri prin CSM. Deci, n-am ce să-mi asum. Eu, ce îmi asum, este că mi-am făcut datoria. Deci, căutaţi responsabilii în altă parte. ”, a tunat și fulgerat Băsescu.

Prin această declarație Băsescu se dă de gol cu faptul că îl doare rău revocare acelor doi judecători care îi erau obedienți și îi executau ordinele în Consiliu.

Cristi Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi marți, 26 februarie 2013, din CSM, la 11 zile de când termenul legal de evocare a expirat. Și asta după ce judecătorii au amenințat cu greva generală.

Numai că cei doi judecători, Danileț și Ghica au contestat în mod abuziv decizia de revocare, la Înalta Curte, astfel că această măsură a fost suspendată cel puțin 30 de zile. Drept urmare, cu 1600 de judecători împotrivă, Ghica și Danileț rămân membrii cu vot deplin în CSM, grație unui tertip legislativ de cea mai joasă speță.

Declarația lui Băsescu cu ”lovitura din CSM”, arată faptul că președintele este îngrijorat de faptul că pierde controlul în forul magistraților și că rămâne fără o redută importantă în lupta cu USL. Însă în același timp jignește cei peste 1600 de judecători din țară care au votat revocarea celor doi, acuzându-i că fac jocurile politice ale USL. Insinuarea lui Băsescu este un lucru extrem de grav care aduce atingere actului de justiție.

>