Breaking news

Băsescu spune că susține majorarea salariilor și acuză presa de manipulare

Traian Băsescu spune că nu s-a opus majorării salariilor și că presa manipulează și minte.

Duminică, Președintele României, Traian Băsescu a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni că nu s-a opus majorării salariilor bugetarilor și restituirii CAS pensionarilob, ba din contră.

Constat un lucru relativ neplăcut pentru mine, care îmi marchează cariera politică definitiv. Sunt 2 ani de când eu am ieșit în fața dumneavoastră și dumneavoastră în fața țării, când eu am anunțat niște măsuri difcile pentru populație. Nu am făcut-o că mi-a plaăut dar erau necesare pentru populatie ca să nu ajungem în siutația Greciei. Din păcate văd că și astăzi se continuă aceeași manipulare ca exact acum 2 ani. Atunci nu a vrut nimeni să explice iar astăzi vor din neîntelegere ori alții pur și simplu din dorința să manipuleze, aflu că Președintele nu este de acord cu revenirea la salarii, dacă se afecetează deficitul structural de la sănătate și pensii. E este o mare minciună”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a spus că prin creșterea salariilor se diminuează deficiltul de la fondul de sănătate și de la pensii și că susține în continuare majorarea salariilor. Cât privește disputa dintre Guvenrul Ungureanu și Guvernul Ponta, pe tema sacului cu bani Băsescu a spus că există bani la Finanțe pentru ca România să își plătească datoriile.

Cât privește sacul cu bani, în rezerva Ministerului de Finanțe se află 5 miliarde de euro, bani împrumutați de pe piață cu un singur scop: să ne putem plăti la timp creditele scandente care vor veni în următoarele luni. S-a făcut această rezervă pentru ca Roânia să nu mai fie vulnerabilă la împrumuturile recente. Acest scăuleț cu bani este intangibil, este o rezervă care poate fi utilizată doar în folosul românilor”, a mai precizat Traian Băsescu.

Sâmbătă seară, în urma negocierilor dintre delegația FMI, CE și Banca Mondială, vicepremierul și ministrul desemnat al Finanțelor, Florin Georgescu a anunțat că s-a decis majorarea salariilor bugetarilor cu 8% de la 1 iunie 2012, și returnarea treptată a CAS-ului reținut ilegal de la pensionari.

>