Breaking news

Băsescu a acceptat numirea lui Puiu Hașotti la Ministerul Culturii

Traian Băsescu a acceptat numirea în funcția de Minsitru al Culturii pe senatorul Puiu Hașotti.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Președintelui Traian Băsescu, a anunțat vineri seară că șeful statului a acceptat numirea în funcția de Minsitru al Culturii, pe senatorul PNL, Puiu Hașotti. Șeful statului a apereciat faptul că Hașotti a semat o delcarație pe proprie răspundere prin care spune că nu a plagiat.

Traian Băsescu a făcut solicitarea în contextul unor acuzații de plagiat la adresa mai multor membrii ai Guvernului. Intențiile președintelui au fost de la început clare: a dorit să atenueze eventualele efecte negative ale unor noi acuzații de plagiat. Președintele nu a condiționat învestirea în funcția de ministru al Culturii a lui Puiu Hoșotti de această declarație pe proprie răspundere”, a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

Anunțul lui Băsescu survine după ce vineri dimineață, Crin Antonescu a declarat într-o conferință de presă, că în cazul în care președintele refuză numirea lui Hașotti la Cultură, USL va iniția procedura de suspendare a șefului statului.

Tot vineri, Băsescu a trimis un răspuns la atacul lui Antonescu precizând că are dreptul constituțional de a cere verificarea fiecărui viitor ministru.

Guvernul Ponta a reacționat în scurt timp și printr-un comunicat de presă a anunțat că solicitarea lui Băsescu este un abuz și că nu va trimite nicio declarație a lui Hașotti către Administrația Prezidențială.