Breaking news

Băsescu a turbat după ce Antena 3 a dezvăluit documente care arată cum lua bani de la securitate

Traian Băsescu a turbat de nervi după ce Mihai Gâdea a prezentat, la „Sinteza zilei”, mai multe documente bombă care fac lumină în trecutul securist al fostului preşedinte al României.

basescu traianTraian Băsescu a turnat tot ce i-a ieșit în cale, a jignit grosolan căpitani de nave chiar în notele date la securitate și fura din banii navelor.

Mihai Gâdea a prezentat la Sinteza Zilei mai multe documente care dovedesc cum Băsescu a făcut poliție politică și turna oamenii la securitate.

Un raport pentru Securitate, semnat de Traian Băsescu, în anii în care fostul preşedinte era şeful Navrom la Anvers, în legătură cu repararea navei Zimnicea.

Persoana vizată de raportul lui Traian Băsescu, datat 14.03.1989, era comandantul de navă Stan Valentin. De remarcat este tonul în care acest raport a fost întocmit de fostul preşedinte Traian Băsescu, care nu se sfieşte să intimideze şi să ameninţe în mod explicit.

Alt document prezentat îi era adresat şefului Securităţii Statului, generalul colonel Iulian Vlad, şi se referă la dirijarea reţelei informative din Portul Constanţa.

În acest document, numele lui Traian Băsescu apare menţionat de mai multe ori, în contextul implicării sale directe în „răspândirea materialelor de specifice de propagandă”

Invitat în emisiune, Mugur Ciuvică a remarcat indicativul numeric U.M.0544, în colţul stânga sus al documentului, care aparţine Centrului de Informaţii Externe.

Documentele vin în contextul declaraţiilor halucinante făcute de Silvian Ionescu, fost ofiţer spion al Direcţiei de Informaţii Externe, (DIE), care l-a avut în subordine pe Traian Băsescu în anii în care fostul preşedinte era şeful Navrom la Anvers.

„Sa ranjesti la moartea Tribunului e blasfemie, dupa ce l-ai folosit si in 2004 si in 2008 ca sa iti faci majoritatea si la Bucuresti si la prezidentiale! Basescu a fost turnator, colaborator si membru de partid. (…) El, Basescu, era turnatorul tuturor matrozilor care treceau prin Anvers si cumparau si ei lantisorul de aur mai ieftin decat putea el. Asta era jale! In timp ce el, Basescu, ciordea din curse zeci de mii de dolari din bunkeraj, shipchadlering si altele! Stiu ei toti comandantii cum se chiverniseau pe banii prostilor! Cati nebuni mai avem, sa creada ca inca lepra asta mai e necesara neamului? Mi-asi dori ca toti cei ce agreaza cele de mai sus sa inteleaga tacerea mea anterioara, sa ma ierte, dar mai presus de toate sa dea „share” pentru ca tot mai multi sa stie adevarul despre aceasta monumentala jigodie! Chiar nu scapam de comunisti, cum sugera chiar el!”
, scrie Silvian Ionescu pe Facebook.

Traian Băsescu ar fi contribuit inclusiv la formarea unei reţele de informatori în Portul Constanţa, arată respectivele acte.

Despre calitatea lui Traian Băsescu de informator/colaborator al Securităţii a vorbit inclusiv fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, care a precizat că a primit această informaţie sub semnătura şefului SRI.

După aceste dezvăluiri incendiare, Traian Băsescu a făcut o criză de nervi și ameninţă Antena 3 cu judecata.

Ca răspuns la atacul lui Traian Băsescu, Mihai Gâdea a precizat că Antena 3 îl va da în judecată pe fostul preşedinte pentru „calomnie” şi „minciună”.

Noi îl vom da în judecată pe Traian Băsescu. Personal îl voi da în judecată pe Traian Băsescu pentru minciuna şi calomnia spuse puţin mai devreme, afirmând că eu sau alţi jurnalişti Antena 3 suntem plătiţi din bani furaţi de la Crescent. Nu, noi suntem plătiţi din banii din publicitatea pe care o difuzăm în cadrul emisiunilor de audienţă şi va trebui să răspundă. Îl voi da în judecată pentru aceste declaraţii, pentru că nu permit unui individ care a avut legături foarte strânse cu Securitatea, care a nenorocit România, care a făcut lucruri îngrozitoare în aceşti ani de zile, să aducă asemenea atingeri în ceea ce mă priveşte sau în ceea ce priveşte orice alt jurnalist de la Antena 3. Şi am o veste proastă pentru Băsescu. În această seară, alte secrete crâncene din trecutul său vor fi scoase la iveală„, a adăugat Mihai Gâdea.