Băsescu a transmis liderilor UE că va numi noul premier abia după Anul Nou

Băsescu începe să tragă de timp în speranța că va reuși să rupă USL. Consilierii prezidențiali au transmis mediilor diplomatice europene acreditate la București, că Băsescu va convoca Parlamentul la 20 de zile de la data alegerilor, deci, undeva între Crăciun și Anul Nou.

Traian Băsescu pregătește terenul să nu respecte votul de la alegerile parlamentare de duminică prin refuzul de a-l desemna premier pe Victor Ponta.

Sursele diplomatice susțin că au fost informate de consilierii de la Cotroceni că Băsescu va chema partidele la negocieri pentru desemnarea candidatului de prim-ministru abia după Anul Nou.

Informația a fost oferită în contextul în care Irlanda va deține, începând cu 1 ianuarie, pentru șase luni, președinția rotativă a Uniunii Europene. Bruxelles-ul a mai fost informat, prin ambassadorii acreditați la București, că va dura până când va fi desemnat noul premier. Probabil că dl. Traian Băsescu, aflat luni la Oslo, împreună cu ceilalți lideri europeni pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace pentru UE, i-a informat pe d-na Merkel și dl. Barroso în legătură cu intențiile pe care le are”, precizează site-ul dcnews.ro.

Băsescu a declarat în timpul campaniei electorale că nu poate să-l mai numească încă odată pe Ponta premier pentru că nu poate înghiți un porc pentru că acesta l-a suspendat.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, după numărarea a 95,83% din secțiile de vot, USL a câștigat 60% din mandatele parlamentare.

>