Breaking news

Băsescu a semnat decretul de numire în funcția de Ministru de Externe a lui Teodor Meleșcanu

Președintele României, Traian Băsescu a semnat luni, decretul de numire în funcția de Ministru al Afacerilor Externe a lui Teodor Meleșcanu, ca urmare a demisiei lui Titus Corlățean.

basescu - teodor melescanu - sieBăsescu îl acceptă pe Teodor Meleșcanu ca Ministru la Externe și anunță că a programat la ora 17.30, ceremonia de învestitură în funcție, prin depunerea jurământului la Palatul Cotroceni.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 10 noiembrie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu a semnat luni, 10 noiembrie a.c., Decretul prin care se numeşte domnul Teodor-Viorel Meleşcanu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Luni dimineață, în jurul orei 11,30, Titus Corlățean a anunțat că își depune mandatul ca urmare a problemelor iscate în jurul numărului secțiilor de vot din Diaspora. Întrucât la primul tur al alegerilor prezidențiale, nu ar fu putut vota o parte din românii care au stat la coadă la secțiile de vot.

Titus Corlățean a anunțat luni în cadrul unei conferințe de presă, că își depune mandatul de ministru pentru că nu dorește să încalce legea în privința înființării de noi secții de vot.

„Am obligația să asigur respectarea legii, în consecință l-am informat și pe primul ministru și vă informez și pe dumneavoastră(nr. presa), că am decis să îmi depun mandatul. Nu pot să accept și nu accept să încalc legea pe considerente de interese electorale ale lui Băsescu și Iohannis și nu pot oferi motive de a se contesta rezultatul alegerilor din Diaspora” a declarat Titus Corlățean.

La două ore de la demisia lui Corlățean, premierul Victor Ponta a anunțat într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că l-a propus în funcția de Ministru al Afacerilor Externe pe Teodor Meleșcanu.

În doar o oră și jumătate de la anunțul premierului, Băsescu a și semnat decretul de numire în funcție a lui Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu a mai fost Ministru de Externe în perioada 1992-1996, în Guvernul Văcăroiu, dar și Ministru al Apărării în perioada aprilie 2007–decembrie 2008. în Guvernul Tăriceanu.

Timp de doi ani de zile, Meleșcanu a fost director al Serviciului de Informații Externe. Băsescu l-a numit în această funcție pe 27 februarie 2012, și a deținut această funcție până pe 2 septembrie 2014, când și-a dat demisia pentru a putea candida la prezidențiale ca și independent.

>