Breaking news

Băsescu a semnat decretul de numire a lui Darius Vâlcov în funcția de Ministru delegat pentru Buget

loading...

Președintele României, Traian Băsescu a semnat miercuri dimineață, decretul de numire în funcția de Ministru delegat pentru Buget, a senatorului PSD, Darius Vâlcov.

darius valcovLa opt zile de când premierul Victor Ponta l-a propus pe Darius Vâlcov postul de Ministru delegat pentru Buget, Băsescu și-a făcut timp să semneze și decretul de numire în funcție.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 27 august a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu a semnat miercuri, 27 august a.c., Decretul prin care se numeşte domnul Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget”, se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Astfel că în cursul zilei de azi, Darius Vâlcov va depune jurământul la Palatul Cotroceni. Senatorul PSD a ajuns Ministru după ce Băsescu l-a respins pe Claudiu Manda.

Fost primar PDL al municipiului Slatina şi preşedinte al PDL Olt în perioada 2007-2012, Darius Vâlcov, actualmente senator PSD, va deveni Ministru delegat pentru Buget.

În perioada 2000-2004, Darius Vâlcov a fost director general la Banca Populară Română pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar ulterior, în 2004, a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina.

În 2012, Vâlcov a devenit membru al Partidului Social Democrat. Doctor în economie, după studii la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Darius Vâlcov este soţul Laviniei Şandru, fost vicepreşedinte UNPR şi actual realizator TV.

Darius Vâlcov este senator PSD și președinte al Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senatul României.

Liviu Voinea a fost votat de Parlament în funcția de viceguvernator la Banca Naţională.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>