Breaking news

Băsescu a renunțat la 2 miliarde de dolari din datoria istorică a Irakului

În anul 2005, Traian Băsescu le-a  transmis americanilor că România a acceptat să renunţe la 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD pe care trebuia să o primească de la Irak, potrivit unor telegrame atribuite ambasadei, obţinute de Wikil.

basescu-baniInformația a pare într-o telegramă a ambasadei SUA la București, publicată de Wikileaks. La cinic ani distanță de la acest anunț de renunțare a încasării datoriei istorice pe care Irakul trebuia să o plătească României, Traian Băsescu decidea tăierea salariilor bugetarilor și impozitarea pensiilor.

Băsescu le-ar fi spus oficialilor americană că România a decis să renunțe la 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD pe care trebuia să o primească de la Irak.

Potrivit telegramei SUA, pe 21 iulie 2005, Traian Băsescu a transmis echipei condusă de ambasadorul Richard Jones, consilier al Secretarului şi Coordonatorului Politicii pentru Irak, că România îşi respectă necondiţionat angajamentul de a-şi mentine trupele în Irak.

Băsescu a vorbit cu americanii și despre posibilitatea ca România să îl audieze pe Mohammad Munaf, suspect de terorism în România.

>