Breaking news

Băsescu a promis FMI că nu va promulga legea privind TVA de 5% la alimente

Preşedintele României Traian Băsescu a dat asigurări oficialilor FMI că nu va promulga legile privind TVA de 5% la alimentele de bază  şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

traian-basescuSuese guvernamentale au declarat pentru Mediafax, că Băsescu a promis  negociatorilor FMI pentur România că va retrimite în Parlament legile ce prevăd neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei și reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază.

Guvernul nu caută soluţii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar încasa prin aplicarea TVA redusă la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru că FMI nu le ia în calcul. Cei de la FMI au primit asigurări de la preşedintele ţării că ambele legi nu vor fi promulgate şi vor fi retrimise Parlamentului“, au spus sursele guvernamentale pentru Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, menţionând că se va pronunţa cu celeritate şi că se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şi nu pe una populistă.

>