Breaking news

Băsescu a înghițit porcul

Traian Băsescu nu s-a ținut de cuvânt nici în privința desemnării noului premier, și astfel a înghițit porcul.

Traian Băsescu s-a făcut de râs de unul singur. Dacă pe 6 iulie spunea clar și răspicat că dacă revine la Cotroceni și-l găsește în funcție pe Ponta, nu-i va mai pune niciun mandat în mână, iar pe 27 noiembrie spunea la B1 TV că nu poate înghiți porci, cu referire la Ponta.

Victor Ponta este un om despre care toată Europa ştie că plagiază. Poate Victor Ponta gândeşte o altă soluţie pentru viaţa lui. El s-a redesenat pe el însuşi în propriul său CV. A vrut să-l credem de toate, numai Victor Ponta nu. Nu regret că l-am pus premier, asta era situaţia politică. Dacă voi reveni la Cotroceni, în cazul în care îl mai găsesc îm funcţie, niciodată nu-i voi mai pune în mână un mandat de premier”, declarat Traian Băsescu pe 6 iulie 2012, după ce a fost suspendat.

Tot atunci, Băsescu spunea că: N-am minţit niciodată, nu cu intenţie. Am avut informaţie proastă, mi s-a întâmplat.

Ca pe 27 noiembrie în direct la B1 TV să spună că nu îl poate desemna premier pe cel care l-a spuspendat, precizând că nu poate înghiți porci.

Nu știu dacă vă imaginați ce simte un președinte când i se cere să desemneze un premier ce a contribuit la suspendarea sa. Simte dispreț. Un om crede că președintele este o mașinărie, ca să numească în funcția de prim-ministru pe unul care l-a suspendat. Nu vrei să înghiți porci, o broscuță mai merge, un porc e greu de înghițit”, a spus Traian Băsescu, la B1 TV pe 27 noiembrie 2012.

Luni, 17 decembrie, după ce s-a consultat timp de o jumătate de oră cu liderii partidelor parlamentare, Băsescu a semnat decretul de desemnare în funcția de premier a lui Victor Ponta.

De azi, Ponta are la dispoziție maxim 10 zile pentru a forma noul guvern al României.

>