Breaking news

Băsescu a atacat dur Parlamentul și Guvernul României

Băsescu a început atacul electoral, acuzând Parlamentul și Guvernul că nu respectă statul de drept.

Luni seară, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Cotroceni, Băsescu a înceut să critice dur Parlamentul și Guvernul spunând că împiedică justiția și că se solidarizează cu cei declarați incompatibili pentru a pune mâna pe actul de justiție.

Traian Băsescu a dat vina pe actuala majoritate parlamentară că România nu  a intrat în Schengen pentru că l-au suspendat în vară și pentru că ar fi atacat instituțiile statului de drept, gen CCR, Avocatul Poporului și ANI.

Reacţia politicienilor este una de dispreţ faţă de interesul românilor. La Senat a existat o hotărâre definită ICCJ prin care s-a constata incompatibilitatea unui senator. Senatul a înfrânt decizia. La Camera Deputaţilor pentru 2 foşti miniştri s-a cerut începerea urmăririi penale. Reacţia Camerei a fost să nu permită începerea urmăririi. A câştigat un român vreun leu din suspendarea preşedintelui? Cel mai pregnant eveniment care i-a afectat pe români a fost că urmare a evenimentelor din iulie-august s-a mers pe amânarea deciziei de intrare în spaţiul Schengen. Nu mă îngrijorează pierderile pentru cei 471 de parlamentari. Pierderea neintrării în Schengen îi vizează direct pe români şi economia. Şi cetăţenii şi economia au avut de pierdut foarte mult”, a spus Băsescu.

Băsescu și-a motiat ieșirea de luni seară prin faptul că este obligat de Constituție la vegherea bunului mers al lucrurilor și pentru că are dreptul să vorbească.

Și-a încheiat discursul precizând că din cauza ”fraudei masive de la referendum”, România va avea observatori la alegerile din 9 decembrie, și că el va desemna un premeir care să reprezinte ”interesul național”.

>