Breaking news

Băsescu și-a luat Duster-ul de la Mioveni

Preşedintele Traian Băsescu  a intrat astăzi în posesia primului SUV Duster, fabricat la Uzinele Dacia din Mioveni. Băsescu a mers personal la Mioveni pentru  a-şi ridica  maşina Dacia Duster, după care s-a suit la  volanul noii sale maşini și a plecat spre București, conform mediafax.ro

duster-basescuSUV-ul Duster a fost plătit de soția Președintelui Băsescu cu suma de 17.220 euro. Ineditul noului automobil pe care Traian Băsescu îl va conduce de acum înainte constă în faptul că aceasta are culoare „roşu de foc”, aşa cum o numesc lucrătorii de la Uzinele Dacia, această culoare fiind un cadou pe care uzina i l-a făcut şefului statului, în condiţiile în care această culoare nu este folosită pe linia de producţie a Duster.

Şeful statului a ţinut să sublinieze că soţia nu i-a făcut nicio surpriză plătind Dacia Duster. El a arătat că soţia sa a fost cea care a avut timp pentru a merge să facă ordinul de plată, contul din care s-a făcut plata fiind pe numele amândurora.

El a arătat totodată că noul SUV Dacia Duster va rezista cu siguranţă la gropile de pe drumurile din România. „Dacă Dacia Logan, pe care eu o conduc de aproape doi ani, este în stare perfectă, atunci şi Duster-ul va fi într-o stare perfectă”, a spus Traian Băsescu.

Autoturismul achiziţionat de familia Băsescu are culoare roşu-foc, preţul de 17.220 euro, cu TVA inclus, are motor diesel 1.5 DCI, 110 cai putere, euro 5, garanţie 3 ani sau 100.000 de kilometri. Este versiunea de top a modelului, iar şeful statului a primit cheia de la directorul general al Dacia, Jerome Olive.

Şeful statului a mai spus că, în momentul în care se va face reînnoirea grupului de maşini din coloana oficială a preşedintelui României, va cere specialiştilor să vadă dacă maşinile de teren actuale ar putea fi înlocuite cu Dacia Duster.