Breaking news

Baronii locali au devenit ”tătuci„ județeni

Oamenii politici își rebrănduiesc numele din baroni locali în tătucii județului. Indiferent însă de felul cum se numesc, aceștia sunt stăpânii unui teritoriu bine delimitat în timp și spațiu și totul se întâmplă doar cu aprobarea acestora.

sebastianNoi informații ies la iveală despre modalitatea de lucru a baronilor portocalii. deputatul PDL, de Arad, Iustin Cionca a picat pe interceptările făcute de SRI. În discuția telefonică, deputatul discuta cu Aurel Mătiuț, şeful Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, despre împărțirea de influență între președinții din filială.

În fiecare judeţ e un tătic acolo. Nu ne băgăm noi dintr-un judeţ în alt judeţ”, ar fi spus Cionca, către Mătiuț. Semn că nu se bagă nimeni dintr-un județ în altul când e vorba de împărțirea funcțiilor în punctele cheie.

Se confirmă încă odată faptul că foștii baroni locali, actuali tătuci, împart funcțiile la cei cuminți care ascultă ordinele și cotizează la partid, pentru ca oligarhii ce alcătuiesc camarila portocalie să se adape în fiecare zi din buzunarul românilor fără opreliște.

A ieșit la iveală această convorbire telefonică și din păcate nu s-a întâmplat nimic. Sorin Frunză Verde, președintele Consiliului Județean Caraș severin, invocat și el în discuția telefonică, neagă că ar face așa ceva și își vede mai departe de treburile ”importante” ale județului. Într-o țară în care instituțiile statului ar fi funcționat normal, ar fi căzut multe capete în urma unor astfel de dezvăluiri. Nu și la români. Unde se aplică proverbul:”câinele latră, ursul merge”. Proverb ce poate fi adaptat la realitatea românească astfel: ”presa scrie și tătucii își văd de drum”.

Odată la patru ani, românii cu drept de vot au puterea acestei țări în mână, au puterea de a schimba soarta acestei țări, însă acceptă să se vândă ieftin și mai apoi se întreabă mirați cu ce au greșit de o duc așa greu. Și în 2012, sunt mari șanse ca istoria să se repete și românii să voteze fix cu cine nu trebuie.

>