Breaking news

Bărbat împușcat de la 2 km distanță de poligonul Cățelu

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din București a ajuns la spital, cu o rană de glonț în spate, după ce pe 10 iunie a fost împușcat în timp ce se afla în curtea casei unor prieteni, din localitatea Manolache.

barbat impuscat in spateIncident șocant, demn de filmele americane de la Hollywood, trăit de un tânăr din Capitală. Bucureșteanul a fost la un pas să-și piardă viața, întrucât a fost nimerit de un glonț ce provenea de la poligonul militar Cățelu.

Pe 10 iunie, Laurențiu se afla în curtea prietenilor săi din localitatea ilfoveană Manolache, când din senin s-a trezit cu un proiectil de război în spate. Bărbatul s-a prăbuşit imediat pe jos, după ce glonțul i-a intrat în spate.

Victima a povestit că a simțit o durere, ca și când ar fi fost lovit cu o piatră, iar apoi a început să-i curgă sânge. Glonțul i s-a oprit sub piele și l-a scos singur, atunci când a ajuns la Spitalul Pantelimon din București. Medicii i-au oferit îngrijiri medicale, iar glonțul a fost preluat de polițiștii care au deschis o anchetă.

La început am crezut că este opera unui dement care a tras asupra noastră din stradă. Că în ziua de azi nu te mai miră nimic. Am sunat la 112, Laurenţiu a primit îngrijiri medicale şi a fost declanşată ancheta. Au venit poliţişti, procurori şi l-au dus pe Laurenţiu, aşa împuşcat, în poligon, la anchetă. Nimeni n-a înţeles de ce l-au cărat în starea aia până acolo. Nici măcar nu i-au explicat cum de a fost posibil să fie împuşcat. Cică nişte sportivi ar fi tras. Că lear fi luat armele la control să vadă cine ar fi vinovatul, dar noi nu credem asta. O fi tras vreun militar neexperimentat„, a povestit unul dintre prietenii victimei.

Urmare a acestei întâmplări care se putea solda tragic, Ministerul Apărării a emis un comunicat de presă în care spune că: M.Ap.N. deţine un poligon de tragere situat la aproximativ 2 km de locul incidentului. În data de 10 iunie s-au executat trageri în intervalul orar 10.00-13.00 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitralieră cal. 7.62 mm. Distanţa până la care muniţia folosită în poligon are efect letal este de maximum 1.000 m. Şedinţele de tragere au fost suspendate în poligon până la finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate.

În urma acestui incident, Parchetul Militar a deschis o anchetă penală pentru a se afla cine a mânuit imprudent o armă automată și astfel i-a fost pusă în pericol viața bărbatului.

Norocul bărbatului a fost că mai întâi proiectilul a lovit un zid, aşa că a mai pierdut din forţă. Cum poligonul Cățelu este dotat cu maluri de pământ pentru protecție, iar glonțul a zburat peste gard, acum anchetatorii încearcă să afle cum a fost posibil acest lucru.