Breaking news

Barack Obama a fost cât pe ce să fie otrăvit cu o scrisoare ce conținea ricină

Serviciile secrete americane susțin că cineva a vrut să-l otrăvescă pe Barack Obama cu o scrisoare otrăvită cu ricină, o substanță letală.

obama scrisoare otravitaCel mai puternic om de pe planetă era cât pe ce să fie otrăvit prin intermediul unei scrisori. Noroc cu vigilența serviciilor secrete care îi triau corespondența lui Obama.

Scrisoarea cu pricina conținea o substanță suspectă, probabil ricină, care poate avea efect letal asupra omului.

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhalează, înghit sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor. Moartea victimei poate surveni în 36 – 72 de ore în cazul în care este ingerată.

Oficial FBI a declarat că scrisoarea este „foarte asemănătoare” cu cea care i-a fost trimisă, marţi, senatorului Roger Wicker, şi care conţinea ricină.

Scrisoarea otrăvită a fost primită miercuri la Centrul de triere poştală al Casei Albe.

La locaţia de expediţie era scrisă o adresă din Memphis (statul Tennessee).

Scrisoarea otrăvită adresată lui Obama vine la două zile după atentatul cu bombă de la maratonul din Boston, soldat cu moartea a trei persoane, printre care și un copil de 8 ani și rănirea altor 176 de persoane.