Breaking news

Banii românilor dispar de la BCR. Peste 2 milioane de euro au fost furați din casetele de valori

loading...

Peste două milioane de euro depozitați în mai multe casete de valori din unitatea bancară BCR Pitești, au dispărut în mod misterios, lăsând opt persoane fără agoniseala de-o viață.

bani furati bcrBanii românilor depozitați în cutii de valori la o unitate BCR din Pitești au dispărut fără urmă. 

Frauda a ieșit la iveală după ce vineri, Eugen Florea, un afacerist din localitate, a reclamat că i-au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 de lei, aur, trei sau cinci mahmudele, un ceas de buzunar de aur.

După ce știrea a ajuns în presă, alte șapte persoane au reclamat la poliție că au rămas fără bunurile și banii depozitați în cutiile de valori de la respectiva unitate bancară a BCR din Pitești.

Alte două familii din Piteşti au reclamat Poliţiei, luni după-amiază, dispariţia unor mari sume de bani din cutiile de valori de la sucursala BCR din centrul oraşului, cea mai mare sumă care ar fi dispărut fiind de 400.000 de euro. Astfel că numărul păgubiților a ajuns la opt iar prejudiciul se ridică la peste două milioane de euro.

Reprezentanţii BCR spun că unitatea bancară oferă serviciul de închiriere a casetelor de valori fără a solicita clienţilor declararea conţinutului acestora, clienţii fiind singurii care cunosc ce conţin şi cât valoreaza bunurile din casetele de valori.

Configuratia sistemului de securitate face imposibil accesul neautorizat şi neînregistrat în camera de tezaur a casetelor de valori. Conform procedurii, casetele de valori pot fi deschise numai cu cheile unice de acces aflate în posesia clienţilor, după acţionarea, în prealabil, a unei alte chei unice aflate în posesia băncii. Conform aceleiaşi proceduri, clienţii nu sunt însoţiţi de personalul băncii în momentul deschiderii efective a casetelor de valori, astfel încât funcţionării bancii nu pot observa în niciun fel conţinutul casetelor de valori ale clienţilor”, precizează BCR.

Angajaţii băncii cu acces la cutiile de valori au fost audiaţi de către poliţiştii argeşeni. În urma vizionării imaginilor de pe camerele de luat vederi din bancă, doi dintre clienții băncii, cetățeni străini, au devenit principali suspecți în acest caz. Oamenii legii susțin însă, că toți deținătorii de cutii de valori sunt considerați suspecți și vor fi audiați

Cei doi suspecţi în cazul banilor furaţi din casetele de valori ale unei bănci din Piteşti aveau închiriate casete de valori şi la banca din Ploieşti, unde au avut loc două jafuri similare în iulie 2013.

Ion Sanimir, reprezentantul băncii din Piteşti, de unde au dispărut mai multe bani aflaţi în cutia de valori, a declarat, marţi, că, cel mai probabil, clienţii nu vor fi despăgubiţi.

În luna iulie, anul acesta, Nicolae Cantemir, un afacerist din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova, a reclamat că i-au dispărut din cutia de valori a băncii bani şi bijuterii, în valoare de 200.000 de euro.

După câteva zile, Primarul comunei Plopu, Adrian Bălănescu, a reclamat că i-au dispărut dintr-o cutie de valori de la aceeași bancă din Ploiești, peste 400.000 de lire sterline, câteva mii de dolari canadieni, circa 100.000 de euro, 100.000 de dolari SUA, un kilogram de aur format din bijuterii, lingouri de aur şi peste patru miliarde de lei vechi.

Averea imensă dispărută fără urmă nu ar fi fost trecută de primar în declarația de avere astfel că Agenţia Naţională de Integritate a declanșat verificări în cazul edilului păgubit.

Anchetatorii spun că furturile din cutiile de valori nu pot fi făcute decât în situaţia în care hoţul are un complice la bancă sau dacă posesorul cutiei lasă uşa deschisă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>