Breaking news

Băiatul cu șosete roz, o nouă piesă din Concursul NEW DRAMA, devine spectacol la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul EXCELSIOR prezintă vineri, 19 aprilie 2019, ora 19:00, în Sala Studio, premiera spectacolului Băiatul cu șosete roz, piesa câștigătoare a celei de-a IV-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA. Următoarele reprezentații sunt programate în zilele de 4 și 7 mai 2019.

Realizat pe baza piesei scrise de tânărul dramaturg Alexandru Gorghe, spectacolul aduce în atenția publicului una dintre cele mai nocive și vizibile tare ale omului contemporan: grija excesivă acordată propriei imagini în spațiul public. Băiatul cu șoeste roz vorbește despre lumea noastră minată de stereotipuri, de lipsa empatiei, de alienare și angoasă, într-o comedie incredibil de actuală care ascunde în umbra fiecărui hohot de râs o reflecție tragică asupra lumii în care trăim.

Băiatul cu șosete roz s-a născut din nevoia mea de a evada din cotidian într-o lume a imaginarului. Într-un univers în care limitele moralității dispar, toate reperele sunt răsturnate de trenduri absurde, iar omul ajunge să-și piardă judecata și aprecierea logică. Nu este un text despre relațiile considerate de societate ca fiind netradiționale, ci despre problema mediatizării lor, despre modul în care acestea sunt percepute în bârfa societății. Un simplu incident nevinovat se poate transforma urât, printr-un telefon fără fir, într-o catastrofă. Vorbește, de fapt, despre superficialitatea și obsesia noastră pentru breaking news.” | Alexandru Gorghe, autor

„Substratul profund al piesei este legat de reacțiile și atitudinile fiecărui personaj în parte față de evenimentul declanșator, de altfel, atât de trivial: un băiat tern, normal în propria-i banalitate, care vine într-o zi, la școală, purtând șosete roz. Din felul în care cei din jur se raportează la băiatul cu șosete roz, demonstrând cât de puțin le pasă de el și cât de mult îi interesează consecințele pe care ei înșiși le au de suportat de pe urma asocierii cu imaginea și acțiunea „nebunească” a băiatului, se nasc situații de un umor spumos, presărat cu accente absurde și de un cinism aproape grotesc, cu care un tânăr precum Alexandru Gorghe are luciditatea și sclipirea de a depicta lumea zilelor noastre.”
| Ciocîrlan, regizoare

>