Breaking news

Băsescu refuză să-l demită pe consilierul care l-a trimis pe Duță la CNAS

loading...

Băsescu recunoaște că Virgil Păunescu, consilier prezidențial, a făcut numirea lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație al CNAS, fără acordul lui, dar refuză să-l demită.

basescu si virgil paunescuConsilierul Prezidențial Virgil Păunescu, șeful Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, a trimis o hârtie falsă la CNAS prin care-l numea pe Lucian Duță, reprezentantul instituției Prezidențiale în Consiliul de Administrație.

Deși recunoaște falsul făcut de consilierul său, Băsescu se spală pe mâini și spune că asta e se mai întâmplă, dar cu toate astea îl menține în funcție.

Iată dialogul halucinant dintre Băsescu și reporterul Antena 3, Ionuț Cristache, luni seară la Cotroceni, în cadrul conferinței de presă, pe marginea falsului făcut de consilierul prezidențial.

Reporterul Ionuț Cristache: Consider că este necesară o clarificare a situaţiei creată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, numirea domnului Duţă acolo…

 Băsescu: Cine l-a numit?

Reporterul Ionuț Cristache: Păi, domnul Păunescu Virgil a trimis o adresă cu antetul Preşedinţiei…

Băsescu: Domnule, îmi pare rău. Conform legii, numirile la Casa Naţională de Sănătate se fac de preşedintele României, prin decret.

Reporterul Ionuț Cristache: Sunt de acord cu dumneavoastră, dar a fost trimisă o hârtie cu antetul Preşedinţiei, adică mă gândesc că fiecare…

Băsescu: Cred că vă gândiţi… Fiecare se gândeşte în felul lui. Eu v-am spus care-i procedura. Vreţi s-o înţelegeţi, bine. Nu, n-am ce să vă fac.

Reporterul Ionuț Cristache: Îl veţi sancţiona cumva pe domnul consilier?

Băsescu: De ce?

Reporterul Ionuț Cristache: A trimis o hârtie, a trimis-o în numele dumneavoastră, în numele cuiva…

Băsescu: Nu în numele meu.

Reporterul Ionuț Cristache: Fiecare face ce vrea sau…?

Băsescu: Se mai întâmplă.

Dacă astea sunt răspunsuri responsabile venite din partea unui om care cică este Președintele României, orice comentariu este de prisos.

loading...