Breaking news

Azi se împlinesc 69 de ani de la lovitura de stat din România

Astăzi, 23 august, se împlinesc 69 de ani de la lovitura de stat din vara anului 1944,  unul dintre cele mai dramatice momente din istoria contemporană a României.

23 august 1944Deși aflat la o vârstă tânără, M.S. Regele Mihai I al României, și-a asumat, la 23 august 1944, un risc major pentru răsturnarea regimului dictatorial al mareșalului Ion Antonescu.

Regele a obținut încheierea unei păci onorabile cu aliații occidentali și scoaterea României dintr-un război, deja pierdut, împotriva Uniunii Sovietice, salvând astfel numeroase vieți omenești.

În perioada comunistă, momentul 23 august 1944 a suferit numeroase mistificări. Comuniștii au denaturat rolul regelui Mihai în aceste evenimente, pe care le-au prezentat ca fiind opera Partidului Comunist Român.

Pe această bază au construit o întreagă ideologie a partidului-stat, transpusă public și vizual în manifestările grandomane inspirate din propaganda nord-coreeană.

La aproape șapte decenii distanță, evenimentele istorice din 23 august 1944 trebuie apreciate și interpretate fără falsificări, la adevărata lor semnificație.

Pentru restabilirea adevărului istoric, Digi 24 a demarat în această lună o campanie națională pentru redarea istoriei furate, României. Azi de la ora 19.00, Digi 24 transmite în direct din fața Palatului Regal de la București, o ediție specială despre ce s-a întâmplat la 23 august 1944.